Argan Cosmetica

Stop de Verspreiding van Acne en van de Geruchten over Acne

Stop de Verspreiding van Acne en van de Geruchten over Acne
Leer de waarheid over Acne!

Er doen veel geruchten over acne de rondte. Velen van ons hebben ooit wel eens een ongewenste uitbraak van acne gehad, maar de beste manier om iets te bestrijden, wat het ook is, is over de juiste informatie te beschikken.

Hier volgen enkele van de meest populaire geruchten over acne!

Geruchten Over Acne

  • Je gezicht vaak wassen helpt acne te verwijderen!

    Hopelijk klopt dit maar feit is dat acne niet weggaat door simpelweg je gezicht vaker te wassen. Dit gerucht hebben we te danken aan reclame voor producten tegen acne. Misschien heb je in TV reclames wel eens gehoord dat acne ontstaat door vuil dat de poriën verstopt.Om dit even recht te zetten: je moet weten dat de poriën van je huid niet geblokkeerd worden door vuil wat van buitenaf binnendringt. De blokkade ontstaat diep binnenin de huid. De wanden van een porie kleven aan elkaar waardoor acne ontstaat. Je gezicht te vaak wassen kan zelfs acne veroorzaken omdat dit de poriën kan irriteren en deze dan verstopt raken. Het is het beste om je gezicht ten hoogste twee maal per dag zonder washandje te wassen.

  • Seksueel actief zijn veroorzaakt acne!

    Als je dat gelooft leef je echt nog in de 17e eeuw. Dit gerucht werd ooit in het leven geroepen om te verhinderen dat jongeren seks hebben voor het huwelijk. Er is geen wetenschappelijk bewijs voor deze claim. We weten dat hogere niveaus van androgeen de seksuele drift van mensen kan verhogen en dat hoge niveaus van androgeen gekoppeld zijn aan ernstige gevallen van acne. Het is dus logischer dat de hoge niveaus van androgeen de oorzaak van de acne zijn en niet het verlangen of de seksuele activiteit zelf.

  • De zon zal je acne doen verdwijnen!

    Er zit een zekere kern van waarheid in dit gerucht. Geringe blootstelling aan zonlicht is goed voor de bestrijding van symptomen van acne, met name op het lichaam. Bedenk echter dat 10 tot 20 minuten in de zon met een lichte huid, of 20 tot 30 minuten voor mensen met een donkerder huidtype, de ideale tijdsduur is.Te veel zon op de huid kan de huid beschadigen en aanleiding geven tot irritatie. Deze huidirritatie kan vervolgens leiden tot meer acne. De acne komt na een paar weken te veel zon.

Nu dat we de geruchten gezien hebben volgt hier een waar verhaal over acne dat je zou moeten kennen.

Arganolie als Behandeling Tegen Acne

Arganolie is een effectief bestrijdingsmiddel tegen acne. De olie zit vol met essentiële voedingsstoffen die de huid gezond houden en helpen bij herstel en vernieuwing van een beschadigde huid. De olie zit vol met Vitamine E, essentiële onverzadigde vetzuren, fenolen en veel anti-oxidanten!

Vanwege zijn hoge gehalte aan anti-oxidanten, die vaak als ontstekingsremmer werken, is Arganolie effectief tegen ziektes van de huid die door ontstekingen ontstaan. Voorbeelden hiervan zijn acne, waterpokken en zelfs psoriasis.