Argan Cosmetica

Waarom Overstappen op Organische Huidverzorgingsproducten?

Waarom Overstappen op Organische Huidverzorgingsproducten?
Organisch is beter & gezonder!

Vandaag de dag gaan steeds meer mensen weer terug naar organische producten. Wat zou de reden hiervoor zijn? Is dit het tijdperk van terug naar de basis? Sinds de opkomst van wetenschap, technologie en laboratoriumproeven zitten veel van onze schoonheidsproducten vol met chemicaliën. Maar het lijkt wel of er een nieuwe revolutie op gang is gekomen. Meer en meer consumenten kiezen weer voor organische producten, vooral huidverzorgingsproducten.

Organische Huidverzorgingsproducten Vs. Chemische Huidverzorgingsproducten

Gebruikers van chemische huidverzorgingsproducten zijn al lange tijd blij met de resultaten. Het probleem met deze producten is ook niet of ze wel of niet goed werken. De producten kunnen je inderdaad het resultaat geven waar je naar op zoek was, maar je zou eens moeten weten tegen welke prijs.

De huid is ons grootste orgaan. Het is de eerste verdedigingslinie van ons lichaam tegen schadelijke stoffen. Het is belangrijk om te weten dat onze huid heel makkelijk stoffen absorbeert. De lotions, crèmes en zalfjes waar we onze huid mee insmeren worden via de huid door het lichaam opgenomen. Weet jij zeker dat de chemicaliën in jouw huidverzorgingsproducten niet giftig zijn? Wist je dat veel van de huidverzorgingsproducten die vandaag de dag in de winkel te koop zijn vol zitten met stoffen die niet alleen maar giftig zijn maar soms ook met kanker in verbinding worden gebracht?

Constant gebruik van huidverzorgingsproducten met schadelijke ingrediënten kan het risico op allerlei ziektes vergroten. Enkele van de meest voorkomende schadelijke ingrediënten zijn Diethanolamine (DEA), Triethanolamine (TEA) en Monoethanolamine (MEA). Deze stoffen kunnen je hormonen in de war brengen en diverse soorten kanker veroorzaken. Andere schadelijke ingrediënten in veel normale huidverzorgingsproducten zijn Parabenen, Geurstoffen, Kleurpigmenten en Ftalaten. En er zijn er nog veel meer! Hou in gedachten dat zodra een woord moeilijk uit te spreken is, het waarschijnlijk een chemische stof is die schadelijk is voor het lichaam.

Organische huidverzorgingsproducten daarentegen voeden de huid zonder schade aan je gezondheid aan te richten. Dat komt omdat er geen schadelijke ingrediënten in deze organische producten zitten. En vanwege de essentiële voedingsstoffen die deze producten bevatten werken ze vaak beter dan schoonheidsproducten vol met chemicaliën.

Arganolie: Een Geweldig Organisch Huidverzorgingsproduct

Een geweldig organisch huidverzorgingsproduct is de olie met als bijnaam het vloeibare goud uit Marokko. Deze olie wordt gewonnen uit de zaden in de noten van Arganvruchten. De olie zit vol met essentiële voedingsstoffen die wonderen doen voor de huid! Arganolie is een uitstekende moisturizer en een krachtig anti-verouderings product. Het verhindert ook het optreden van fijne lijntjes en striemen.

Hoe kan deze olie zoveel wonderen voor de huid doen? Het antwoord zit ‘m in zijn componenten. De olie zit vol met Vitamine E. Vitamine E gaat veroudering van de huidcellen tegen en is ook een essentiële voedingsstof voor de huidcellen. Het voorkomt daarnaast ook littekens en striemen. De olie bevat ook essentiële onverzadigde vetzuren die de huid gezond houden en fijne lijntjes en rimpels tegengaan. Tenslotte is Arganolie rijk aan anti-oxidanten die de huid beschermen tegen beschadiging door vrije radicalen.