Argan Cosmetica

Krullende Teennagels, Wat zijn Dat Exact?

Krullende Teennagels, Wat zijn Dat Exact?
Belangrijk is dat je je nagels juist afknipt!

Heb jij gekrulde teennagels? Voor hen die niet weten wat dat is, het is een nagel die niet recht groeit maar aan de zijkanten omhoog of omlaag krult. Of de nagel omhoog of omlaag krult hangt van een aantal factoren af. Factoren die van invloed zijn op hoe de teennagel krult zijn bijvoorbeeld de manier waarop iemand loopt, het soort schoenen dat hij draagt of hoe veel de voeten zweten.

Op het moment dat de teennagel langer wordt kan die in de zachte huid rondom de nagel komen te zitten en onder de huid verder groeien. Je kunt je voorstellen dat dat pijn doet. De teen wordt niet alleen pijnlijk en dikker maar bevat waarschijnlijk ook pus. In ernstige gevallen hebben mensen met zo’n nagel soms een operatie nodig om het probleem te verhelpen.

Gekrulde teennagels komen vaak voor en er zijn verschillende oorzaken voor. Een sportman of atleet kan een gekrulde teennagel krijgen door overmatig zweten of door het dragen van schoenen met strakke neuzen en vochtige sokken. Je kunt ook gekrulde teennagels krijgen van te veel pedicure of door te vaak de zijkanten van je teennagels te knippen. Jonge kinderen kunnen gekrulde teennagels krijgen door het vele rondrennen. Sommige kinderen knippen zelf hun teennagels en doen dit soms verkeerd. Wondjes en schrammetjes horen bij de kindertijd, maar rondom de teennagels kunnen deze gemakkelijk infecties veroorzaken.

Soms zitten gekrulde teennagels in de familie. Als je aanleg hebt voor gekrulde teennagels moet je extra goed voor je voeten zorgen zodat je geen ontstekingen aan je tenen oploopt.

Het Vermijden van Gekrulde Teennagels en Infecties

Natuurlijk zit niemand op gekrulde teennagels te wachten. Het goede nieuws is dat er manieren zijn om deze aandoening te vermijden.

 1. Knip je nagels op de juiste manier!
  Knip je nagels NIET te kort af! Waarschijnlijk ben je zoals de meeste mensen gewend je nagels met een nagelschaartje te knippen. Maar er zijn speciale nagelknippers die beter geschikt zijn om je nagels mee te knippen.
 2. Draag altijd een schoon paar katoenen sokken!
  Katoen absorbeert gemakkelijk vocht en verhindert zo dat je nagels schimmel oplopen. Op warme dagen kun je het beste open schoenen of sandalen dragen zodat voeten en nagels kunnen ademen.
 3. Draag geen schoenen van synthetisch materiaal.

  Synthetisch materiaal houdt vocht vast waardoor de huid van je tenen zachter wordt. Een zachte huid maakt het makkelijker voor gekrulde nagels om de huid binnen te dringen.

 4. Schoon en Droog!

  Dit zijn de twee woorden die je moet onthouden als het over je voeten gaat. Hou ze schoon zodat je gekrulde teennagel niet gaat ontsteken. Hou ze droog want vochtige voeten zijn gevoeliger voor ontstekingen. Dat komt omdat bacteriën zich in een vochtige omgeving beter thuis voelen.

Verwen je teennagels met Arganolie. Deze olie conditioneert je nagelriemen en houdt je nagels gezond. Je kunt de olie rechtstreeks op je teennagels masseren, of je maakt een 50-50 mix van Arganolie en citroensap. Dompel je teennagels daar een paar minuten in en wrijf ze daarna droog.

Schrijf een reactie