Argan Cosmetica

Huismiddeltjes tegen Vervelende Acne

Huismiddeltjes tegen Vervelende Acne
Honing is een geweldig hulpmiddel tegen Acne

Sommige mensen hebben tijdens de winter ineens veel meer last van acne. Acne kan behoorlijk gênant zijn. Mensen zeggen soms dat je niet zo ijdel moet zijn en je niet druk moet maken over een simpel huidprobleem. Maar diezelfde mensen worden niet blij van het idee dat ze zelf puistjes of acne op hun gezicht zouden hebben.

Er zijn veel factoren die acne kunnen veroorzaken. En wanneer iemand een uitbraak van acne heeft lijkt het er soms op dat hij of zij weinig invloed heeft op het optreden van puistjes op het gezicht.

Het beste wat je kunt doen als je plotseling veel acne hebt is naar een huidarts gaan. De huidarts is expert op het gebied van de huid en hij of zij kan een effectieve behandeling voor acne voorschrijven. Maar de meesten van ons geven er om diverse redenen de voorkeur aan zelf de acne te behandelen. Hier zijn enkele eenvoudige behandelingen voor acne die je zelf kunt uitvoeren.

  • Arganolie op je gezicht aanbrengen– Je kunt Arganolie op je gezicht gebruiken om de huid de nodige voedingsstoffen te geven. Arganolie bevat Vitamine E en essentiële onverzadigde vetzuren. Deze voeden de huid en helpen bij herstel en aanmaak van huidcellen.Arganolie voorkomt ook littekens door acne. De meeste voedingsstoffen die de huid nodig heeft zitten in deze olie. Een van de geweldige dingen van deze olie is dat het mild en zacht is voor de huid.

 

  • Een Honingmasker – Je kunt je gezicht minstens een maal per week een honingmasker geven. Honing is een krachtig anti-bacterieel product dat kleine wondjes kan desinfecteren. Ook als je een gevoelige huid hebt kun je een honingmasker opdoen omdat het mild en zacht is voor de huid.

 

  • Zeep tegen Acne – Je zou een zeep kunnen gebruiken die speciaal tot doel heeft acne te bestrijden. Dit type zeep is meestal op zwavel gebaseerd. Was je gezicht twee maal per dag met deze acne zeep. Twee maal per dag betekent één keer in de ochtend en één keer vlak voordat je naar bed gaat.Wees tijdens het wassen voorzichtig met je huid. Wrijf niet te hard en gebruik geen ruw materiaal. Was je gezicht ook niet te vaak want daar droogt je huid van uit. Te veel wassen geeft namelijk een tegenreactie van de talgklieren. Deze gaan dan te veel olie en talg produceren wat weer tot meer acne leidt.

 

  • Geen handen of haar in je gezicht – Raak de puistjes niet aan en prik ze vooral niet open. Hierdoor gaan de puistjes alleen maar meer ontsteken. Ook kan het openprikken leiden tot diepe littekens. Bedenk ook dat je handen bijna alles aanraken en dus vol kunnen zitten met vuil en stof. Ook dit kan de acne erger maken.Het beste is ook om je haar kort te dragen zodat je voorkomt dat je haren in je gezicht hangen. Je haar kan vuil en stof bevatten wat je acne verder zou irriteren.

Dit zijn zomaar een paar huismiddeltjes die je zelf kunt doen om uitbraken van acne te bestrijden. Om acne effectief te bestrijden zou je ook goed moeten slapen, gezond moeten eten en niet stressen.