Argan Cosmetica

Voedingsmiddelen die Bijdragen aan Gezonde Nagels

Voedingsmiddelen die Bijdragen aan Gezonde Nagels
Eet je nagels sterker!

Veel mensen denken dat het lakken van hun nagels de manier is om hun uiterlijk te verfraaien. Het is waar dat een paar gelakte nagels visueel prachtig zijn, maar dit is slechts een tijdelijke oplossing of beter gezegd een ‘cover-up’. Gezonde nagels zijn sterk. Als je last hebt van broze nagels, kan het aanbrengen van nagellak voor nog meer schade zorgen. Maar hoe maak je broze nagels sterker? Het antwoord is door middel van goede voeding!

Er zijn bepaalde voedingsmiddelen die de ‘look & feel’ van onze nagels helpt te verbeteren en ze versterken. Hier is een lijst van voedingsmiddelen die precies dit doen!

Voedingsmiddelen die de nagels gezond houden

  • Amandelen en walnoten – Eet deze noten om een paar gezonde nagels te krijgen. Amandelen en walnoten zitten boordevol omega-3 essentiële vetzuren. Omega-3 essentiële vetzuren voeden de nagels met vetzuren, waardoor ze sterk blijven en nagelsplijten wordt voorkomen. Je kan deze noten ook toevoegen aan je salades, roergebakken groenten of toevoegen aan je yoghurt.
  • Volle granen die rijk zijn aan ijzer – IJzer is essentieel om de nagels gezond te houden. Voeg volle granen of 100 procent tarwebrood en pasta toe aan je voedingsmiddelen, omdat ze boordevol ijzer zitten. Andere voedingsmiddelen die vol zitten met ijzer zijn eieren, donkere bladgroenten, peulvruchten en vlees.
  • Voedingsmiddelen boordevol proteïnen – Je nagels zijn gemaakt van een eiwit, genaamd keratine. Gemiddeld hebben vrouwen ongeveer 4-6 gram eiwit per maaltijd nodig, terwijl mannen ongeveer 5-7 gram nodig hebben. De beste bronnen van eiwitten zijn koud water vis, zoals zalm, gevogelte, zoals kip, en eiwitten. Vetarme zuivel en soja zijn ook uitstekende bronnen van eiwitten. Rood mager vlees zit ook boordevol eiwitten, maar het is het beste om dit af en toe te eten.
  • Lijnzaad – Lijnzaad is geweldig voor je nagels, omdat het omega-3 vetten, vezels en eiwitten bevat. Met slechts 100 gram lijnzaad, krijg je al 25 gram eiwit binnen. Het is belangrijk te onthouden dat lijnzaad gemalen moet zijn, zodat het lichaam het kan opnemen. Je kan elke ochtend een theelepel gemalen lijnzaad eten of dezelfde hoeveelheid aan je ontbijtgranen toevoegen. Je kan ook een theelepel gemalen lijnzaad toevoegen aan je salades, sappen of eiwitshakes.

Als je broze nagels wilt vermijden, moet je ervoor zorgen dat je nagels de voedingsstoffen krijgen die ze nodig hebben om gezond te blijven. Zorg ervoor dat je deze voedingsmiddelen in je dagelijkse voeding opneemt om je nagels gezond en sterk te houden.

Voeg onze Facebook-pagina toe aan je favorieten en deel dit bericht met je vrienden.