Argan Cosmetica

Huismiddeltjes Tegen Zweetvoeten, Lees Verder!

Huismiddeltjes Tegen Zweetvoeten, Lees Verder!
Stop die verschrikkelijke zweetvoeten nu!

Of we het nu toegeven of niet, onze voeten ruiken soms wel eens. Het liefst houden we dat geheim. De meeste mensen schamen zich er zelfs voor producten te kopen die voetengeur tegengaan. Als je je er niet prettig bij voelt om naar de supermarkt of drogist te gaan om een product tegen zweetvoeten te kopen, dan zijn hier een paar alternatieven die je misschien al gewoon in je keukenkastje of drankenkast hebt staan. Met deze remedieën kun je je zweetvoeten op een discrete manier kwijtraken.

Wodka: Een Snelle Remedie

Als je graag wodka drinkt (hopelijk niet te vaak en niet te veel) heb je waarschijnlijk wel een fles daarvan in je drankenkast staan. We zeggen vaak dat je problemen niet moet oplossen door naar de fles te grijpen. Als het op zweetvoeten aankomt kan een fles wodka echter redding brengen. Doe een beetje wodka op een schoon washandje en wrijf daarmee over je voeten. De alcohol in de wodka werkt antiseptisch. Ook koelt en droogt het de voeten terwijl het verdampt. Als je geen water bij de hand hebt en alleen maar die fles wodka is dat ideaal voor een snelle reiniging. Je kunt in plaats van wodka ook reinigingsalcohol gebruiken.

Appel CiderAzijn: Een Nog Sterkere Behandeling

Ben je bereid om je voeten in appel ciderazijn te dompelen? Je mag dan misschien wel niet van de sterke geur van appel ciderazijn houden maar als je serieus die zweetvoeten kwijt wil raken zou je dat toch moeten overwegen. Maak een voetenbad van één deel appel ciderazijn en twee delen water, en dompel daar je voeten 20 minuten in onder. Appel ciderazijn verwijdert zowel de geur als ook eventuele schimmels.

Hou Het Volgende In De Gaten

Spoel na het voetenbad je voeten goed met water af. Misschien moet dat zelfs wel een paar keer want de geur van appel ciderazijn kan lang blijven hangen. Als je deze remedie gaat uitproberen, bedenk dan dat azijn de voeten uitdroogt en kan gaan irriteren als je het vaker gebruikt.

Zwarte Thee Voor Je Voeten? Jazeker!

Als je voeten beginnen te ruiken wordt het tijd voor een voetenbad met zwarte thee. Net als azijn vermindert thee het zweten vanwege de tannine die erin zit. Als je voeten zweten ontstaat een omgeving waarin schimmels en bacteriën goed gedijen en het zijn deze microscopische organismen die voor de stank zorgen. Een voetenbad met zwarte thee droogt de voeten niet zo uit als azijn en is dus veiliger om elke dag te doen. Als je niet tuk bent op de geur van appel ciderazijn is een voetenbad van thee een goed alternatief. De thee kan wel vlekken op je voeten veroorzaken dus je moet naderhand je voeten ook nog even in een voetenbad van water en zeep houden.
Raak met deze huismiddeltjes je zweetvoeten kwijt.

Vond je dit een leuke post? ‘Like’ dan onze Facebook-pagina en ‘share’ deze tips met je vriendinnen.