Argan Cosmetica

Natuurlijke Acnebehandelingen, Lees Verder!

Natuurlijke Acnebehandelingen, Lees Verder!
De natuur vecht met je mee tegen acne!

Als je op een natuurlijke manier van acne af wilt komen, dan hebben we hier enkele tips voor je. Lees verder.

Natuurlijke acnebehandelingen

 • Honingmasker

  Als je last hebt van acne op je gezicht, breng dan een- of tweemaal per week een honingmasker aan om ervan af te komen. Vanwege zijn antibacteriële eigenschappen is honing ontzettend goed voor het behandelen van acne. Het aanbrengen van een honingmasker zal kleine plekjes helpen desinfecteren en genezen. Als vrij verkrijgbare behandelingen te agressief zijn voor je gevoelige huid, dan is honing een goed alternatief, omdat het zelfs voor de meest gevoelige huid mild is.

 • Acnezeep

  Je kunt je acneprobleem ook behandelen met acnezeep. Acnezeepjes bevatten zwavel. In de oudheid werd zwavel door de oude beschavingen gebruikt bij de behandeling van huidproblemen, zoals wratten, rosacea, dermatitis en hoofdroos. Zwavel werkt ook goed voor het behandelen van acne, omdat het ervoor zorgt dat de huid uitdroogt en schilfert. Misschien denk je dat dit niet goed is, maar in het geval van acne is het dat wel. Zwavel reduceert het vet in de huid, en een van de factoren die een rol spelen bij acne is te veel olie of talg. Vergeet niet om alleen je gezicht tweemaal per dag met acnezeep te wassen. Eenmaal na het wakker worden in de ochtend en een keer voor het slapen gaan. Was niet meer dan tweemaal per dag, omdat dit de huid zal stimuleren meer olie aan te maken, wat op zijn beurt weer kan leiden tot meer acne. Je moet ervoor zorgen dat je je huid heel voorzichtig wast zonder te scrubben en zonder een ruwe doek te gebruiken.

 • Hou je haar uit je gezicht

  Als je haar steeds in je gezicht hangt, kun je meer last hebben van uitbraken. Om te voorkomen dat dit gebeurt, kun je ofwel je haar kort knippen of haaraccessoires gebruiken die je haar op zijn plaats en uit je gezicht zullen houden. Het is ook goed om je haar regelmatig te wassen, vooral na het sporten of na een training.

 • Neem een ​​multi-vitamine supplement

  Acne kan een manier zijn van het lichaam om je te vertellen dat er iets mis is. Het kan zijn dat je bepaalde voedingsstoffen mist. Je moet niet vergeten dat de gezondheid van je huid afhankelijk is van je voeding. De huid is het grootste orgaan van het menselijk lichaam, maar ondanks dat wordt het vaak vergeten. Maar hoe kan een gebrek aan voedingsstoffen leiden tot acne? Wanneer het lichaam niet de voedingsstoffen krijgt die het nodig heeft, dan begint het terug te vechten en het produceren van overtollig talg is zo’n manier van terugvechten. Een teveel aan talg kan leiden tot acne, omdat talg een voedingsbron is voor acneveroorzakende bacteriën die van nature in de huid gedijen. Wanneer deze bacteriën meer in aantal groeien dan normaal, dan kan dit leiden tot acne. Overtollig talg trekt ook vuil en viezigheid aan die kunnen bijdragen aan acne of het kan verergeren.

 • Arganolie

  Arganolie aanbrengen op de huid kan ook helpen bij de behandeling van acne. De olie zit boordevol vitamine E, essentiële vetzuren en een heleboel anti-oxidanten die allemaal essentieel zijn voor de gezondheid van de huid. Het bevat ook sterolen die helpen een overtollige talgproductie te reduceren.

Volg deze tips om acne op de natuurlijke wijze te bestrijden.

Voeg onze Facebook-pagina toe aan je favorieten en deel dit bericht met je vrienden.