Argan Cosmetica

Maak je Droge Huid Glad en Soepel met Deze Tips

Tips om je huid soepel en gehydrateerd te houden.

Haat je het hebben van een droge huid? Wanhoop niet, want er zijn genoeg dingen die je kunt doen om een gladde en soepele huid te krijgen. Meestal hoef je alleen maar je dagelijkse huidverzorging aan te passen.

Huidverzorgingstips voor het wassen van een droge huid

  • Vermijd lang en warm douchen of baden. – Warm water kan je huid erg snel ontdoen van de natuurlijke oliën, waardoor het droog wordt. Water kan de huid van haar natuurlijke oliën beroven, zelfs in kamer- of warme temperaturen. Dus het is het beste om snel te douchen en baden. Hou het elke dag bij 5 tot 10 minuten.
  • Kies voor een mild(e) reinigingsproduct of douchegel met een vochtinbrenger. – Sommige reinigingsproducten of douchegels zijn te agressief. De milde producten zijn normaal gesproken ongeparfumeerd en bevatten geen zeep. Als je zeepreinigers gebruikt, zorg er dan voor dat je een milde variant uitkiest. Reinigingsproducten op basis van planten bevatten geen agressieve chemicaliën, dus je kunt deze het beste gebruiken. Vooral als je last hebt van een droge huid.
  • Hydrateer je huid als deze vochtig is. – Na je douche of bad, dep je je huid met een droge en schone handdoek af. Breng een vochtinbrenger aan als je huid nog vochtig is, om het vocht effectief vast te houden.
  • Gebruik een krachtige vochtinbrenger, zoals Arganolie. – Voor een droge huid is het zeer aan te bevelen een erg krachtige vochtinbrenger te gebruiken, zoals Arganolie. De olie zit boordevol voedingsstoffen met vochtinbrengende eigenschappen, zoals vitamine E, essentiële vetzuren, polyfenolen en sterolen. Bovendien beschermt Arganolie de huid tegen beschadiging door vrije radicalen, waardoor het nuttig is bij het gezond houden van de huid.
  • Om te voorkomen dat je de huid beschadigt, waardoor deze uiteindelijk zal uitdrogen, moet je ervoor zorgen dat je elke dag zonnebrandcrème opsmeert. Gebruik een zonnebrandcrème met een zonnebeschermingsfactor of SPF van 30. Het is ook goed om er een te kiezen met een breed spectrum bescherming.

 

Tips voor je levensstijl om een droge huid te verzachten

Hier zijn een aantal aanpassingen die je kunt doorvoeren in je levensstijl om een droge huid te verlichten en verzachten.

  • Tijdens de koudere maanden plug je een luchtbevochtiger in je huis om de droge lucht binnenshuis tegen te gaan.
  • Draag kleding die je huid niet zal irriteren. Katoen en andere natuurlijke vezels zijn het beste.
  • Houd je huid van binnenuit vochtig door voldoende water te drinken. Je moet ook koolzuurhoudende dranken, en alcoholische en cafeïnehoudende dranken vermijden, omdat ze de neiging hebben het lichaam uit te drogen en dus ook de huid uitdrogen.
  • Pas je voedingspatroon aan als deze geen voedingsmiddelen bevat die rijk zijn aan omega-3 vetzuren. Omega-3 vetzuren zijn krachtige vochtinbrengers, omdat ze de natuurlijke olievasthoudende barrières van de huid helpen versterken. Zorg er dus voor dat je voedingsmiddelen opneemt in je maaltijden die rijk zijn aan omega-3. De beste bronnen van omega-3 zijn koud water vis, zoals zalm, sardines en forel, maar ook zaden en noten.

Volg deze tips en zeg binnen de kortste keren gedag tegen een droge huid.

Voeg onze Facebook-pagina toe aan je favorieten en deel dit artikel met je vrienden.

Schrijf een reactie