Argan Cosmetica

Hoe Krijg je je Hoofdhuid Weer Gezond

Hoe Krijg je je Hoofdhuid Weer Gezond
Krijg een jeukvrije en gezonde hoofdhuid.

Een ongezonde en beschadigde hoofdhuid kan erg jeuken, vet of eng zijn. In extreme gevallen kunnen er zweren op je hoofdhuid voorkomen en kun je ook last krijgen van haaruitval. De gezondheid van je hoofdhuid wordt beïnvloed door tal van factoren, zoals omgevingsfactoren, hormonale onbalans, bepaalde medicijnen, een dieet en zelfs haarverzorgingsproducten. Gelukkig kun je je hoofdhuid met behulp van de volgende tips weer gezond maken.

Tips voor de verzorging van je hoofdhuid

Vermijd het bakken in de zon.

Waarschijnlijk heb je een heleboel plezier gehad in de zon en het beste gemaakt van de laatste zonnige dagen. Het slechte nieuws is echter dat te veel plezier in de zon slecht is voor je gezondheid, huid, en zelfs je haar en hoofdhuid. De UV-stralen van de zon kunnen ook je haren verbranden, waardoor het droog en broos wordt. Mensen met dunner wordend en kalend haar kunnen gevoelig zijn voor hoofdhuidbeschadiging door te veel zon. Dus geniet alleen in beperkte mate van de zon. Om je haar en hoofdhuid te beschermen tegen de beschadigende effecten van de zon kun je een hoed dragen. Je kunt ook een haarproduct aanbrengen met een zonnebescherming. Je kunt ook Arganolie op je haren aanbrengen om je haar en hoofdhuid te beschermen tegen de beschadigende effecten van UV-stralen.

Vermijd het verven van je haar.

Misschien vind je het leuk om van haarkleur te veranderen, echter te vaak je haar verven kan niet alleen je haar beschadigen, maar ook je hoofdhuid. De chemicaliën in haarverf kunnen je hoofdhuid verbranden. Deze chemicaliën kunnen bij sommige mensen ook ernstige allergische reacties veroorzaken. Als je je haar wilt verven, kun je dit het beste door een professionele kapper laten doen. Als je het verven zelf gaat doen, wees dan erg voorzichtig en zorg er dan voor dat je alle instructies op de haarverfverpakking tot in de puntjes opvolgt. Het is ook goed om een test te doen op een stukje huid voordat je de haarverf gebruikt, zodat je weet of je allergisch bent voor het product of niet. Een test op een stukje huid doe je door een kleine hoeveelheid van de verf achter je oor of op je elleboog te smeren en twee dagen te wachten. Als je uitslag krijgt, kun je het product beter niet meer gebruiken. Je kunt ook kiezen voor organische haarverf, omdat deze gebaseerd is op planten en vriendelijker is voor de hoofdhuid.

Behandel je hoofdhuid met Arganolie

Arganolie is niet alleen erg goed voor je haar, maar ook voor je hoofdhuid. De vitamine E en essentiële vetzuren zijn voeding voor je hoofdhuid. Als je last hebt van een vettige hoofdhuid, kan het helpen om je haar te behandelen met Arganolie. Dit lijkt op het bestrijden van olie met olie, maar er zit meer achter. Arganolie bevat een hoog gehalte aan essentiële vetzuren en dit helpt de overproductie van talg te reduceren of de natuurlijke olie op je hoofdhuid te controleren tot een beheersbaar niveau. Het doet wonderen voor een droge hoofdhuid, omdat het voedingsstoffen bevat met krachtige hydraterende eigenschappen, zoals vitamine E, sterolen en essentiële vetzuren.

Eet evenwichtige voeding

De gezondheid van je hoofdhuid en haar is afhankelijk van de algehele gezondheid van je lichaam. Volg een dieet dat de drie voedingsgroepen bevat. Kies magere eiwitbronnen, zoals vette vis in plaats van rood vlees. Zorg ervoor dat je maaltijd een evenwichtig deel bevat van complexe koolhydraten, magere eiwitten en vezels.

Volg deze tips om je hoofdhuid weer gezond te krijgen.

Voeg onze Facebook-pagina toe aan je favorieten en deel dit artikel met je vrienden.

Schrijf een reactie