Argan Cosmetica

Kan Arganolie Acne Behandelen? Lees Verder

Kan Arganolie Acne Behandelen? Lees Verder
Helpt arganolie tegen acne?

Acne is inderdaad hinderlijk en kan erg irritant zijn, omdat het zo hardnekkig is. Er zijn genoeg commerciële anti-acne producten, maar ze zijn niet allemaal even effectief in het verwijderen van acne. Er zijn ook bepaalde risico’s verbonden aan het gebruik van deze commerciële anti-acne producten, zoals huidreacties en allergieën.

Veel populaire huidverzorgingsproducten, waaronder de producten die zijn ontwikkeld voor het behandelen van acne, zitten boordevol agressieve en giftige chemicaliën, die ervan verdacht worden serieuze gezondheidsproblemen, waaronder kanker, te veroorzaken. Als je jezelf niet aan deze risico’s wilt blootstellen, kun je ervoor kiezen je acneproblemen aan te pakken met natuurlijke of op planten gebaseerde acnebehandelingen.

Arganolie voor het behandelen van acne

Het zou niet zo verrassend zijn als je al hebt gehoord van en gelezen over de geweldige voordelen van Arganolie op de huid, met inbegrip van de behandeling van acne en acnelittekens. De olie is een natuurlijk extract van de Arganpitten.

Het is het beste om de pure Arganolie aan te schaffen zonder toegevoegde chemicaliën, zodat je kunt profiteren van alle voordelen en vermijden dat je jezelf blootstelt aan mogelijk gevaarlijke en giftige ingrediënten. Tenzij je allergisch bent voor noten, zal pure Arganolie ontzettend goed zijn voor je huid, waaronder het verwijderen van acne en de littekens die het achterlaat.

 

Waarom is Arganolie effectief in het behandelen van acne

Er zijn veel factoren die acne veroorzaken. Veel medische experts wijzen een hormonale disbalans aan als een van de boosdoeners van dit huidprobleem. Andere dingen, zoals stress, vervuiling en zelfs voeding hebben ook schuld. Er is geen overeenstemming over wat nu werkelijk acne veroorzaakt, maar het is een feit dat dit huidprobleem zich voordoet als er een piek is in de productie van natuurlijke oliën of talg in de huid.

Hoe zorgt te veel talg voor de ontwikkeling van acne? De natuurlijke oliën van je huid, of wat we talg noemen, dienen als voeding voor de bacteriën genaamd Propionibacterie of simpelweg de acne-veroorzakende bacteriën, die van nature op de huid leven. Als je huid te veel talg gaat produceren, wordt het een ideale plek voor de ontwikkeling van de acneveroorzakende bacterie. Welke rol speelt Arganolie hierin?

 

Bestanddelen van Arganolie die acne helpen behandelen

  • Arganolie is een effectieve behandeling voor milde tot gematigde gevallen van acne. Hoe dan? Het eenvoudige antwoord zit in de bestanddelen van de olie. De olie zit boordevol essentiële vetzuren, die de overproductie van talg effectief reduceert tot een beheersbaar niveau. Als de overproductie van talg eenmaal is gecontroleerd, wordt voorkomen dat acne erger wordt en dit is een cruciale factor in het behandelen van dit huidprobleem.
  • Arganolie bevat prostaglandinen, sterolen en triterpenen en deze bevatten allemaal anti-inflammatoire eigenschappen. Roodhuid en inflammatie van acne worden sterk gereduceerd door deze bestanddelen van de olie. De olie bevat ook een hoog gehalte aan vitamine E, wat littekens effectief behandelt en voorkomt dat littekens zich ontwikkelen.

Als je last hebt van milde of gematigde acne, gebruik dan regelmatig Arganolie en je zult verrast zijn door de effectiviteit van deze olie.

Voeg onze Facebook-pagina toe aan je favorieten en deel dit artikel met je vrienden.

Schrijf een reactie