Argan Cosmetica

Verwennerij Voor de Voeten en Teennagels

Verwennerij Voor de Voeten en Teennagels
Breng de ware schoonheid van je voeten naar buiten.

Dankzij je voeten kun je van de ene naar de andere bestemming gaan. Je voeten stellen je in staat om van veel dingen te genieten, zoals dansen, wandelen, sporten en nog veel meer. Daarom verdienen ze wat verwennerij. Je hebt hier slechts 20 minuten voor nodig.

Hoe verwen je je voeten

 • Laat je voeten rusten

  De eenvoudigste manier om je voeten te verwennen, is om ze rust te geven. Ga op een comfortabele stoel zitten, doe je schoenen uit en leg je voeten wat omhoog. Door ze wat hoger te leggen zullen pijn en zwellingen worden verlicht.

 • Laat je voeten weken

  Zodra je voeten goed zijn uitgerust, is het tijd voor wat meer serieuze verwennerij. Pak een teil die groot genoeg is om twee voeten in te zetten (of een voetbad als je dat hebt) en vul het met warm water. Het waterpeil moet hoog genoeg zijn om heel je voeten te bedekken. Voeg een paar druppels Arganolie aan het water toe. Arganolie zit boordevol anti-inflammatoire eigenschappen die vermoeide en pijnlijke spieren en gewrichten helpen te verlichten. De olie bevat ook voedingsstoffen met immense hydraterende eigenschappen, zoals vitamine E, essentiële vetzuren en sterolen. Zij zullen gebarsten hielen helpen genezen en harde voetzolen zachter maken. Zij zullen ook je nagels en nagelriemen hydrateren. Andere essentiële oliën die geweldig zijn om te gebruiken in een voetbad zijn pepermunt, eucalyptus en citroen. Als je voeten vaak last hebben van vieze geurtjes of schimmelinfecties, dan kan het ideaal zijn om tea tree olie te gebruiken, omdat het antibacteriële en antiseptische eigenschappen bevat. Week je voeten ongeveer 15 of 20 minuten lang.

 • Maak je voeten weer zacht

  Om het eelt op je voeten te verwijderen, pak je een puimsteen en wrijf je deze zachtjes tegen de hiel van je nog vochtige voeten.

 • Knip je teennagels

  De beste tijd om je teennagels te knippen, is na een voetbad. Knip ze recht af. Masseer een paar druppels Arganolie in het nagelbed en de nagelriemen. De olie zal de nagelriemen hydrateren en de nagels helpen versterken.

 • Hydrateer je voeten

  De dikste huid vind je op je voeten. Zorg er dan ook voor dat je ze goed hydrateert. Als je ze een voetbad hebt gegeven en ze zacht hebt gemaakt, breng je een ruime hoeveelheid Arganolie of andere hydraterende crème of lotion die je hebt op iedere voet aan.

Vergeet niet om je voeten en nagels regelmatig te verwennen met een spabehandeling bij je thuis.

Voeg onze Facebook-pagina toe aan je favorieten en deel dit bericht met je vrienden.

Schrijf een reactie