Argan Cosmetica

Eetgewoonten die je Ouder Kunnen Maken

Eetgewoonten die je Ouder Kunnen Maken
Eet jezelf jonger!, niet ouder!

Je zou aandacht moeten besteden aan je eetgewoonten, omdat dit invloed heeft op je algehele welzijn, van je immuunsysteem, huid, botten, tot zelfs je cognitieve vaardigheden. Er zijn een aantal eetgewoonten die je ouder kunnen laten lijken en voelen dan je bent. Als je er nog veel jaren jong wilt uitzien, bekijk dan deze slechte eetgewoonten die je zou moeten doorbreken.

Eetgewoonten die je ouder maken

Hier zijn enkele eetgewoonten die je zou moeten doorbreken, omdat ze je meer kwaad dan goeds brengen.

  • Te veel rood vlees en te veel volvette zuivel – Uit een studie uitgevoerd in 2012 door onderzoekers van Brigham en het Women’s Health Hospital is gebleken dat verzadigde vetten in rood vlees en volvette zuivelproducten de hersenen sneller verouderen dan enig ander type vet. Als je een liefhebber bent van rood vlees en zuivelproducten, reduceer dan de consumptie van deze levensmiddelen die vol zitten met verzadigde vetzuren en start met het eten van voedingsmiddelen boordevol enkelvoudig onverzadigde vetten, ook wel de goede vetten genoemd. Voorbeelden van deze voedingsmiddelen zijn avocado’s, vette vis, noten, olijfolie en culinaire Arganolie. Enkelvoudige onverzadigde vetzuren zijn gezond voor de hersenen en remmen de snelheid van veroudering af.
  • Te zout voedsel eten – Als je een liefhebber bent van zout eten, dan zou je serieus moeten overwegen om dit soort eten te vermijden, omdat te veel zout schade toebrengt aan je lichaam. We zeggen niet dat zout per se slecht is. Het is alleen slecht als je er te veel van eet. Zout kan je lichaam uitdrogen en als je teveel zout eet, kan dit leiden tot nierziekten en een hoge bloeddruk. Het kan ook een negatief effect hebben op je botmetabolisme. Daarnaast kan een dieet dat veel zout bevat en een inactieve levensstijl ook de cognitieve gezondheid van ouderen in gevaar brengen.
  • Te veel snoep eten – Te veel snoep kan je ouder maken. Jazeker. Als je een zoetekauw bent en het grootste deel van de tijd snoep eet, dan zullen de effecten van veroudering eerder op je gezicht te zien zijn. Suiker beschadigt collageen en het resultaat van deze beschadigingen zijn rimpels en een slappe huid. Natuurlijk kun je zo nu en dan een plakje cake eten, maar als je iedere dag te veel suiker eet, dan is de kans groot dat je op jonge leeftijd te maken krijgt met rimpels, fijne lijntjes en een slappe huid. Te veel suiker eten kan ook diabetes, gewichtstoename en een verzwakt immuunsysteem veroorzaken.
  • Eten als je gestrest bent – Veel mensen wenden zich tot voedsel voor comfort wanneer ze geconfronteerd worden met stressvolle situaties. Deze slechte eetgewoonten kunnen zelfs leiden tot obesitas. Als je eet wanneer je gestrest bent, zal je bloed uit je maag worden weggepompt richting je ledematen. Hierdoor wordt het moeilijker voor je lichaam om voedsel af te breken en voedingsstoffen effectief te absorberen.

Als je schuldig bent aan één van deze slechte eetgewoonten, begin dan nu om deze te doorbreken.

Voeg onze Facebook-pagina toe aan je favorieten en deel dit artikelen met je vrienden.