Argan Cosmetica

Behandelingen Tegen Acne, Lees Snel Verder!

Behandelingen Tegen Acne, Lees Snel Verder!

Acne kan vervelend zijn en moeilijk weg te krijgen. In sommige gevallen leidt het zelfs tot een lagere zelfdunk.

Mogelijkheden voor de Behandeling van Acne

  • Praat met een Huidarts

    Je hebt bij de behandeling van acne drie keuzes. De eerste en meest aanbevolen oplossing is de huidarts. Huidartsen zijn deskundig op het gebied van de huid en van de meest voorkomende huidproblemen. De huidarts zal je huid onderzoeken en de ernst van je acne vaststellen. Gebaseerd daarop zal hij of zij de juiste behandeling voorschrijven. Je krijgt als het goed is ook advies over hoe je voor je huid zou moeten zorgen.

  • Medicijnen van de Drogist

    De meeste mensen kiezen ervoor om hun acne zelf te behandelen en pas naar een huidarts te gaan als de vrij verkrijgbare medicijnen tegen acne niet helpen Er zijn tonnen en tonnen anti-acne producten zonder recept bij de drogist verkrijgbaar. Ze zijn er in de vorm van crèmes, lotions en drankjes. Sommige mensen hebben baat bij vrij verkrijgbare behandelingen tegen acne, anderen hebben minder geluk. Je moet weten dat elke huid verschillend is en jouw huid kan anders reageren dan de huid van je vriendin. Een ander probleem met vrij verkrijgbare behandelingen tegen acne is dat die vaak vol zitten met sterke chemische producten. Deze kunnen de huid uitdrogen en negatieve reacties veroorzaken. Als je een negatieve reactie krijgt van een acne medicijn van de drogist, stop dan onmiddellijk met het gebruik daarvan en overweeg serieus om alsnog naar een huidarts te gaan.

  • Natuurlijke Behandelingen Tegen Acne

    Je kunt acne ook op een natuurlijke manier aanpakken. Moeder Natuur voorziet ons van ongelofelijke dingen inclusief behandelingen tegen acne. Inderdaad. Bepaalde fruitsoorten zijn in staat milde tot matige vormen van acne te bestrijden. Aardbeien zijn een van die geschenken van de natuur. Aardbeien bevatten salicylzuur dat een belangrijke rol speelt bij de bestrijding van acne. Salicylzuur helpt bij het kwijtraken van dode huidcellen. Daardoor worden verstopte poriën geopend en worden de poriën ook verkleind. Aardbeien bevatten ook anti-oxidanten die schade aan de huid zoals acnelittekens kunnen repareren. Aardbeien hebben ook ontstekingsremmende eigenschappen die verhinderen dat je huidproblemen erger worden. Je kunt de aardbeien tot een gezichtsmasker prakken en dat op je acne smeren. Ook de blaadjes kun je gebruiken voor de behandeling. Maar ook het gewoon eten van de aardbeien kan helpen.

 

Arganolie: Een Natuurlijke Genezing voor Milde tot Matige Acne

Een andere gift van de natuur voor de bestrijding van acne is Arganolie. Deze olie is een natuurlijk extract van de Arganboom. De olie wordt al duizenden jaren lang door de Berber bevolking in Marokko gebruikt voor het uiterlijk, maar ook in de keuken en voor medicinale toepassingen. Arganolie bevat een hoog gehalte aan anti-oxidanten en heeft ontstekingsremmende eigenschappen die goed zijn voor de huid. Het bevat ook essentiële vetzuren (EVZ’en) die een belangrijke rol spelen bij het behandelen en verhinderen van acne. De EVZ’en in de olie brengen overproductie van talg tot een normaal niveau terug. Overproductie van talg wordt al lange tijd in verband gebracht met acne.

Zeg dus maar dag met het handje tegen je acne!

‘Like’ onze Facebook pagina en ‘share’ deze post met je vriendinnen.