Argan Cosmetica

Kunnen Acrylnagels Een Nagelontsteking Veroorzaken?

Kunnen Acrylnagels Een Nagelontsteking Veroorzaken?
Zijn acrylnagels slecht voor je nagels?

Acrylnagels zijn tegenwoordig erg populair. Mensen die van plan zijn acrylnagels te nemen zijn vaak bang dat de acrylnagels uiteindelijk hun normale nagels beschadigen. En hoewel de kans daarop niet erg groot is is het toch goed om enkele voorzorgsmaatregelen te nemen.

Acrylnagels en de Mogelijke Gevaren Daarvan

Nagelontstekingen

Het kan gebeuren dat er een opening ontstaat tussen de acrylnagel en je echte nagel. Dat is vooral zo wanneer er krassen of beschadigingen op de acrylnagel ontstaan. Als dat gebeurt kan de acrylnagel van de echte nagel loskomen en ontstaat er dus een opening. Deze opening vormt een vochtige omgeving en kan daardoor een voedingsbodem worden voor organismen die ontstekingen veoorzaken. Deze organismen zijn namelijk dol op vochtige omgevingen. Een nagelontsteking kan ook optreden als de nagel te lang is. Ook te harde acrylnagels kunnen een nagelontsteking veroorzaken. Een andere mogelijke oorzaak van ontstekingen bij acrylnagels is het gebruik van vuile of niet steriele gereedschappen tijdens het aanbrengen van de nagels. Een nagelontsteking kan leiden tot verdikte, gescheurde of verkleurde natuurlijke nagels.

Allergische Reacties

Sommige bestanddelen van een acrylnagel kunnen allergische reacties veroorzaken, en dat geldt ook voor de lijm die gebruikt wordt bij het aanbrengen. Een allergische reactie kan maken dat de gebieden rondom de nagel rood, opgezwollen en pijnlijk worden.

Als je van plan bent naar een salon te gaan en acrylnagels aan te laten brengen zijn hier een paar dingen die het risico op nagelontstekingen en andere problemen kunnen verkleinen.

  • Ga naar een gediplomeerde salon en let erop dat de deskundige die de acrylnagels aanbrengt eveneens gediplomeerd is.
  • Als er een sterke geur in de salon hangt kan dat betekenen dat de ruimte niet goed geventileerd wordt. Als je bovendien ook nog dampen ziet moet je maken dat je wegkomt.
  • De gebruikte gereedschappen moeten goed gesteriliseerd worden. Zie erop toe dat de nageldeskundige dit inderdaad doet en dat hij of zij ook haar handen wast.
  • Hou vóór aanvang van de procedure je nagels enige tijd in water met zeep. Dit moet een vers klaargemaakte schaal water zijn die niet al door een andere klant gebruikt is.
  • Sta niet toe dat de nageldeskundige je nagels induwt of je nagelriemen afknipt. Dat verhoogt namelijk het risico op ontstekingen.
  • Het oppervlak van je echte nagels mag vlak voor de procedure niet gevijld worden. Dat maakt je nagels namelijk kwetsbaarder.
  • Het beste kun je je eigen nagelvijl meebrengen omdat nagelvijltjes niet gesteriliseerd kunnen worden. Op die manier weet je zeker dat jij de enige bent die dat nagelvijltje gebruikt heeft.

Door deze tips op te volgen minimaliseer je het risico op een nagelontsteking als je in een salon acrylnagels laat aanbrengen. Als je op enig moment vermoedt dat je een nagelontsteking hebt, of als je tekenen van een ontsteking ziet zoals roodheid, zwelling of pijn, ga dan naar een huidarts.

‘Like’ onze Facebook pagina en ‘share’ deze post met je vriendinnen.