Argan Cosmetica

De Symptomen van Eczeem, Lees Verder!

De Symptomen van Eczeem, Lees Verder!

Als je eczeem hebt is het meestal zo dat je huid eerst gaat jeuken voordat je uitslag krijgt. Laten we eens wat meer te weten komen over de symptomen van deze huidaandoening.

Symptomen van Eczeem

Hier volgen enkele typische symptomen van eczeem.

  • Eczeem wordt meestal gekenmerkt door chronische plekken van jeukende, droge en verdikte huid. Met chronisch bedoelen we permanent of telkens terugkerend. Meestal zitten deze plekken op de handen, nek, gezicht of ook de benen. Ze kunnen echter overal op de huid ontstaan. Bij kinderen treedt eczeem meestal op aan de binnenkant van knieën of ellebogen.
  • Eczeem kan erge jeuk veroorzaken. Zo erg dat je niet kunt stoppen met krabben zelfs als de huid begint te bloeden. En door het krabben aan die droge huid en aan open wondjes kunnen makkelijk ontstekingen ontstaan.

Dit zijn de meest voorkomende symptomen van eczeem. Er zijn echter ook symptomen waarmee je naar de dokter zou moeten gaan. Welke symptomen zijn dat? Laten we ze één voor één bespreken.

 

Symptomen van Eczeem Waarmee Je Misschien Naar de Dokter Moet

Aarzel niet om een afspraak met je huisarts te maken als je een van de volgende symptomen ondervindt.

  • Maak een afspraak met de huisarts als je opeens uitslag krijgt die erg jeukt en er iemand in je gezin of familie is met eczeem of asthma.
  • Als het zeker is dat je eczeem hebt en je een ontsteking hebt die niet overgaat met hydrocortisone crème van de drogist, ga dan naar de huidarts. Je hebt dan iets sterkers nodig.
  • Je zou ook naar de dokter moeten gaan als je eczeem een gelige of lichtbruine korst vertoont of er blaren ontstaan die gevuld zijn met pus. Dat kan duiden op een bacteriële infectie. Misschien heb je ter behandeling antibiotica nodig.
  • Als je tijdens een flare-up in contact komt met iemand die een virale huidaandoening heeft zoals herpes of koortsblaasjes, ga dan onmiddellijk naar de dokter. Eczeem maakt je kwetsbaarder voor dit soort virusinfecties.
  • Als er kleine blaartjes op je eczeem zitten die pijnlijk zijn en gevuld met vloeistof, ga dan naar de dokter. Dat kan betekenen dat je eczema herpeticum hebt. Deze aandoening is zeldzaam maar je moet er wel meteen mee naar de dokter omdat het herpes simplex virus ernstige complicaties kan veroorzaken.

Dit zijn de symptomen van eczeem die je goed in de gaten moet houden.

‘Like’ onze Facebook pagina en ‘share’ deze post met je vriendinnen.