Argan Cosmetica

Maaltijden om Jong Bij te Blijven, Lees Verder!

Maaltijden om Jong Bij te Blijven, Lees Verder!
Blijf jong door gezond te eten.

Een uitgebalanceerd dieet is cruciaal voor een gezonde huid. Er zijn bepaalde voedingsstoffen die rimpels bestrijden of tegengaan. Je zou meer voedsel moeten eten dat rijk is aan anti-oxidanten omdat die goed zijn bij het bestrijden en verhinderen van lijntjes en rimpels. Hoe zit dat?

Vrije radicalen vormen een aanslag op het collageen en het elastische weefsel in je huid. Dat tast de stevigheid aan. Het resultaat is rimpels en fijne lijntjes. Anti-oxidanten neutralizeren vrije radicalen voordat die schade kunnen aanrichten. Als je rimpels nog een paar jaar wil uitstellen zijn hier een paar etenswaren met anti-oxidanten die je in je dagelijkse maaltijden zou moeten opnemen.

Anti-Aging Voedsel om Jong Bij Te Blijven

  • Bosbessen – Ze zijn misschien dan wel klein maar bosbessen zitten vol met anti-oxidanten genaamd Polyphenolen. Elke dag een half kopje van deze kleine besjes helpt enorm bij het tegengaan van rimpels. Andere bessoorten zoals aardbeien en frambozen hebben ook een verjongende werking. Als je organische bessen kunt krijgen is dat beter. Niet-organische bessen zijn vaak met pesticiden besproeid en deze chemicaliën kunnen door de schil van de bessen binnendringen.
  • Boerenkool – Als je serieus je huid jong en gezond wil houden moeten je maaltijden altijd groene groenten zoals boerenkool bevatten. Boerenkool zit niet alleen vol met anti-oxidanten maar ook met luteïne en ijzer. Deze twee voedingsstoffen brengen zuurstof naar de huid. Boerenkool bevat ook Vitamine A dat essentieel is om vroegtijdige veroudering tegen te gaan. Eet elke dag tenminste één ons boerenkool of andere groene groente.
  • Rode Paprika’s – Rode paprika’s zitten eveneens vol met anti-oxidanten. Ze zijn rijk aan Vitamine A, Vitamine E en bioflavonoïden. Ook deze stoffen zijn belangrijk voor de bestrijding van rimpels en fijne lijntjes omdat zij de huid genezen en vochtig houden. Dezelfde voedingsstoffen en verjongende eigenschappen treffen we ook aan in andere rode of donker oranje groenten zoals wortelen en bieten. Dagelijks een ons rode paprika helpt je huid langer rimpelvrij te houden.
  • Zalm – Ook zalm bestrijdt rimpels. De Omega 3 vetzuren bestrijden ontstekingen en dat is o zo belangrijk voor de bestrijding van huidveroudering. Omega 3 vetzuren zijn ook krachtige moisturizers voor de huid. Eet tenminste één tot drie keer per week een ons zalm of andere koudwatervis zoals haring, tonijn, makreel of sardientjes.
  • Tomaten – Tomaten bestrijden niet alleen huidveroudering maar het lycopeen in tomaten verlaagt ook je risico op kanker. Lycopeen wordt door het lichaam beter opgenomen als de tomaten gekookt zijn. Elke dag een ons gekookte tomaten verhindert rimpels en verkleint je risico op kanker.

Wil je rimpels en lijntjes op je huid nog even uitstellen? Zorg dan dat je deze voedingsmiddelen in je dagelijkse voeding opneemt.

‘Like’ onze Facebook pagina en deel de informatie met je vriendinnen.