Argan Cosmetica

Vermijd de Pijn van Nijnagels met Marokkaanse Arganolie

Vermijd de Pijn van Nijnagels met Marokkaanse Arganolie
Verzorg de nagels met Arganolie, deze zit vol met Vitamine A & E.

Heb je ooit te maken gehad met nijnagels? Dit is absoluut iets dat velen van ons niet willen hebben. Als je globaal kijkt naar gezondheid, dan kunnen nijnagels misschien als iets onbelangrijks worden beschouwd. Maar wees niet te snel met je oordeel, want nijnagels kunnen leiden tot een infectie waardoor je diverse gezondheidsproblemen kunt krijgen. Het goede nieuws is dat er veel manieren zijn om nijnagels te voorkomen.

Inzicht in nijnagels

Veel mensen denken dat nijnagels iets te maken hebben met hun nagels. Dit is niet waar. Velen verwarren nijnagels ook met ingegroeide nagels. Als je ingegroeide nagels hebt, betekent dit dat je nagels in de zachte huid van het nagelbed is gegroeid. Als je het over een nijnagel hebt, dan heeft dit betrekking op de droge, driehoekige plekken van de huid rondom de nagels die kunnen scheuren. Verschillende dingen kunnen leiden tot nijnagels, wat ook de reden is waarom bijna iedereen wel eens te maken heeft gehad met een nijnagel. Maar hardnekkige en terugkerende nijnagels kunnen duiden op grotere problemen.

Nijnagel gezondheidsrisico

Nijnagels kunnen voor velen niet zo’n groot probleem lijken, maar ze kunnen een ernstig risico voor de gezondheid opleveren. Als je een nijnagel krijgt, dan betekent dit dat de huid rondom je nagels uitscheurt waardoor je een groot risico hebt om verschillende infecties op te lopen. We gebruiken onze handen iedere dag bij bijna alles wat we doen, wat betekent dat ze worden blootgesteld aan verschillende bacteriën, virussen en zelfs schimmels. Een opening in je huid kan duiden op allerlei soorten problemen.

Gebruikelijke oorzaken van nijnagels

Voordat je maatregelen kunt nemen om nijnagels te voorkomen, zou je eerst moeten begrijpen waardoor ze worden veroorzaakt.

 • Alles dat je huid kan uitdrogen, kan nijnagels veroorzaken.

  De koude bittere maanden, lang weken in water, wasmiddelen, agressieve zepen of alles wat agressieve chemicaliën bevat, kan een droge huid veroorzaken waardoor je vatbaar wordt voor nijnagels.

 • Nagels bijten is ook een boosdoener van nijnagels.

  Je ouders hebben je waarschijnlijk wel gevraagd te stoppen met deze afschuwelijke gewoonte uit je jeugd. Als je tot nu toe bent doorgegaan met deze gewoonte dan wordt het hoog tijd om ermee te stoppen. Op je nagels bijten is een ongezonde gewoonte. Je handen zijn overal geweest en hoogstwaarschijnlijk zitten er bacteriën onder je nagels, waardoor je ziek kunt worden. Deze gewoonte is ook slecht voor je tanden. Nagels bijten beschadigt ook je nagelbed. Je nagelbed is de huid die onder je nagel zit. Als je een zwak nagelbed hebt, kun je vaker te maken krijgen met nijnagels.

 • Een manicure die slecht is uitgevoerd, kan ook een nijnagel veroorzaken.

  Als de persoon die je manicure doet (jijzelf, een vriend of iemand van de nagelsalon) ontzettend slecht is in het knippen van nagels, dan kun je zo een nijnagel krijgen. Als je vaak aan je nagelriemen trekt, kun je ook nijnagels krijgen.

Het voorkomen van nijnagels

 • Marokkaanse Arganolie

  Deze olie is een krachtige vochtinbrenger, daar het een hoog gehalte bevat aan vitamine E, essentiële vetzuren en andere voedingsstoffen met hydraterende eigenschappen. Marokkaanse Arganolie zal je nagelriemen, nagels en de huid eromheen hydrateren. Het zal je nagels ook sterker maken.

 • Vermijd ongezonde hand- en nagelgewoonten

  Dit is één van de meest belangrijke en effectieve manieren om te voorkomen dat je een nijnagel krijgt.

Schrijf een reactie