Argan Cosmetica

Scrub en Vernieuw de Huid: Arganolie Gezichtsmasker en -Scrub

Arganolie Gezichtsmasker en -Scrub
Dunne rimpeltjes zullen door dit masker minder opvallen.

Waarom zou je naar een spa gaan om te betalen voor dure scrubs en maskers voor je gezicht als je het in het comfort van je eigen huis kunt doen? Doe-het-zelf gezichtmaskers zijn simpel, makkelijk en het allerbelangrijkste is dat je de ingrediënten die je nodig hebt, kunt vinden in je eigen huis! Scrub je huid om acne en droogheid te voorkomen met drie ingrediënten: honing, havermout en het allerbelangrijkste, Arganolie.

Doe-het-zelf scrub voor je gezicht

Arganolie staat erom bekend een hoog gehalte te bevatten aan vitamine E, essentiële vetzuren, carotenoïden, onverzeepbare substanties of sterolen en talrijke anti-oxidanten die de huid beschermen tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen. Er worden ook actieve bestanddelen in de olie gevonden, genaamd triterpenoïden. Triterpenoïden bieden grote voordelen voor de huid, waaronder anti-inflammatoire, anti-microbiële en desinfecterende eigenschappen, en bieden betere bescherming tegen de zon en bevorderen genezing.

Honing bevat ook anti-oxidanten. Het is een natuurlijke vochtinbrenger, wat betekent dat het vocht aantrekt en vasthoudt. Havermout is een natuurlijke, niet-comedogeen vochtinbrenger die de huid kalmeert en zwellingen en roodheid reduceert.

Meng de olie, honing plus de exfoliërende eigenschappen van havermout en voila! Nu heb je een geweldig gezichtsmasker of -scrub. Nog één tip, probeer geen zout of suiker te gebruiken om je gezicht te scrubben, suiker en zout zijn goed voor het lichaam, maar niet voor het gezicht. Hoewel scrubben belangrijk is, moet je niet vergeten dat de huid van je gezicht veel gevoeliger is dan die van je lichaam. Grof materiaal gebruiken om op de huid van je gezicht te wrijven, kan leiden tot te veel scrubben of schuren. Dit is de reden waarom havermout een beter ingrediënt is voor gezichtsscrubs of -maskers.

Waarom is een scrub en masker goed voor de huid van mijn gezicht?

Door te scrubben worden dode huidcellen verwijderd en krijg je een soepele, gladde huid. Nadat de buitenste laag is verwijderd, is de huid klaar om alle voedingsstoffen te absorberen die in Arganolie en honing zitten. Wat geweldig is aan dit scrubrecept is dat het ook gebruikt kan worden als een gezichtsmasker. Masseer het mengsel op je gezicht, laat het 15 minuten zitten en spoel het dan af.
Gebruik het masker meerdere keren per maand en geniet van de manier waarop je huid zal aanvoelen— gladde en dunne rimpels zullen minder opvallen.

Bereidingswijze:

  1. Meng de drie ingrediënten in een pot of kom. Voeg havermout toe als het mengsel te waterig wordt of Arganolie wanneer het te dik wordt.
  2. Doe het scrubmengsel in een pot en doe het deksel erop totdat je klaar bent voor je gezichtsscrub!

Het gebruiken van de zelfgemaakt gezichtsscrub

Het is heel eenvoudig om deze scrub te gebruiken! Geef je huid de aandacht die het verdient in slechts 3 stappen!

  • Stap 1. Was je gezicht met kraanwater.
  • Stap 2. Breng de scrub op je gezicht aan en laat deze droog worden in minstens 10-15 minuten.
  • Stap 3. Afspoelen met warm water.

Je huid zal naderhand absoluut vernieuwd en frisser aanvoelen!

Schrijf een reactie