Argan Cosmetica

Nagelverzorging op z’n Eenvoudigst, Leer het Hier!

Nagelverzorging op z'n Eenvoudigst, Leer het Hier!
Bescherm je handen altijd tijdens huishoudelijk werk.

Voor je nagels zorgen is meer dan alleen maar je nagels knippen of naar een salon gaan voor een manicure of pedicure. Voordat je welke salon dan ook je nagels laat aanraken zou je trouwens wel eerst even zeker moeten weten of ze hun gereedschappen voor het begin van iedere behandeling ontsmetten. Of beter nog, breng je eigen nagelgereedschap mee zodat je niet met meer naar buiten komt dan alleen geknipte en gemanicuurde of gepedicuurde nagels. Je moet weten dat nagelsalons infectieziektes kunnen verspreiden. Wees dus extra voorzichtig voordat je een nagelsalon vertrouwt.

Hoe moet je nu voor je nagels zorgen? Hier zijn wat eenvoudige suggesties.

  • Als je in de tuin werkt, draag dan rubberen handschoenen. Dit verhindert dat vuil en aarde in je nagels komen. Misschien gebruik je ook wel kunstmest of sprays die schadelijk voor je nagels zouden kunnen zijn. Je kunt ze maar beter met rubberen handschoenen beschermen.
  • Als je huishoudelijk werk doet zoals de afwas of de was zou je ook rubberen handschoenen moeten dragen. Wasmiddelen kunnen je nagels uitdrogen waardoor ze broos worden en makkelijk afbreken.
  • Het is beter om je nagels niet te lang te laten groeien. Lange nagels kunnen makkelijk aan kleding of andere materialen blijven haken en dan afbreken. Je teennagels kunnen als ze te lang zijn hard tegen je schoenpunten aandrukken waardoor ze kunnen schilferen of afbreken. Knip regelmatig je nagels.
  • Bijt niet op je nagels. Nagelbijten is een ongezonde en onhygi‘nische gewoonte. Niet alleen beschadig je je nagels door erop te bijten maar je kunt er ook ziek van worden. Bedenk dat je elke dag een heleboel dingen aanraakt en op je nagels kunnen zich dus allerlei ziektekiemen verzameld hebben. Stop dus met nagelbijten. Als je je nagelclipper niet kunt vinden, knip je nagels dan met een schaar. Of, beter nog, koop een nieuwe nagelclipper. Gebruik niet je tanden als alternatief.
  • Hydrateer je nagels met Marokkaanse Arganolie. Droge nagels schilferen en breken snel af. Marokkaanse Arganolie zit vol met Vitamine E en andere voedingsstoffen met vochtinbrengende eigenschappen. De olie versterkt ook de nagels. Ook je nagelriemen worden goed geconditioneerd als je regelmatig deze olie aanbrengt. Je kunt de olie op de nagels doen en dan in laten trekken, of je kunt de olie 50-50 mengen met citroensap en je nagels 15 minuten in dit mengsel onderdompelen.
  • Je kunt je nagels ook in een kopje warme melk dompelen. De calcium in de melk wordt door de nagels opgenomen waardoor ze sterker worden.

Dit zijn simpel op te volgen tips voor de verzorging van je nagels.