Argan Cosmetica

Moet Je Elke Dag Je Haar Wassen? Kom Er Nu Achter!

Moet Je Elke Dag Je Haar Wassen? Kom Er Nu Achter!
Is elke dag je haar wassen gezond voor je haar....

Gebruik jij elke dag shampoo? Zoja, dan hoor je bij die 90% van de mensen die dat ook doen. Een eeuw geleden wasten mensen hun haar slechts eenmaal per maand. Je kunt je niet voorstellen dat iemand dat vandaag de dag nog steeds zou doen en zelf zou je beslist niet aan deze gewoonte mee willen doen. Vandaag de dag is het heel gewoon dat mensen, vooral vrouwen, hun haar elke dag wassen. In 1950 wasten vrouwen hun haar slechts eenmaal per week en meestal bij de kapper.

Niemand zal ontkennen dat je hoofd schoonhouden schoon aanvoelt en lekker ruikend haar geeft. Maar wist je dat je haar te vaak wassen juist schadelijk kan zijn voor een gezonde haardos? Als je elke dag shampoo gebruikt, je haar regelmatig fohnt en van tijd tot tijd een behandeling ondergaat, zul je merken dat de eindjes van je haar gaan opdrogen en snel breken. De puntjes komen er ook vaak dof uit te zien.

Hoe Vaak Moet Je Je Haar Wassen

Hoe vaak kun je nu het beste shampoo gebruiken? Het antwoord hangt af van de structuur van je haar en hoeveel talg je hoofdhuid produceert. Talg is de natuurlijke olie die je hoofdhuid aanmaakt om het haar vochtig en de haarschacht waterdicht te houden. Als je steil haar hebt kan de talg makkelijk langs de haren afglijden; bij grof of krullend haar is dat juist niet het geval waardoor dat soort haar vaak droog is. Je haar elke dag wassen maakt dat je ook de talg afwast die de natuurlijke moisturizer van je haar is.

Veel mensen wassen hun haar elke dag maar wist je dat twee keer per week wel genoeg is? Als je je echt niet prettig voelt bij een wat vettiger hoofdhuid, gebruik dan een conditioner in plaats van shampoo. Op dagen dat we naar de sportschool gaan en trainen zullen we de shampoo niet willen overslaan. Maar ook dan is twee keer per week wassen wel genoeg. Je zou ook je haar gewoon uit kunnen spoelen met water en er dan een milde conditioner op kunnen doen.

Schilferige Hoofdhuid en Gebruik van Shampoo

Als je last hebt van roos ben je waarschijnlijk geneigd om regelmatig shampoo te gebruiken. Veel dermatologen zeggen echter dat dat de roos kan verergeren. Als je schilfers op je hoofdhuid hebt, bedenk dan dat dat niet komt omdat je haar of je hoofd vuil is. De schilfers kunnen ontstaan door roos of door psoriasis. Als je je haar wast kun je het beste eerst een antiroos shampoo gebruiken, uitspoelen en pas daarna de normale shampoo gebruiken, gevolgd door een milde conditioner.

Marokkaanse Arganolie

Als je je hoofdhuid en haar gezond wil houden zou je regelmatig Marokkaanse Arganolie moeten gebruiken. Masseer tijdens het douchen de olie zachtjes door haar en hoofdhuid. De olie is een geweldige moisturizer voor het haar vanwege zijn hoge gehalte aan Vitamine E en Sterolen. Het zit ook vol met essenti‘le vetzuren die de haarwortels en pori‘n voeden.