Argan Cosmetica

Geloofde Jij Al Die Verhalen Over Acne?

Geloofde Jij Al Die Verhalen Over Acne?
Wat je ook doet, knijp acne nooit uit!

Of je het nu acne, mee-eters of puistjes noemt, ŽŽn ding is zeker, je bent er niet blij mee als je ze hebt. Puistjes zijn de nachtmerrie van elke tiener. En tieners hebben vaak puistjes omdat de puberteit veranderingen veroorzaakt in de hormonen. Deze veranderingen veroorzaken op hun beurt acne. Maar ook volwassenen hebben soms nog last van acne.

Over acne doen vele verhalen de ronde. In onze pogingen om het kwijt te raken zijn we soms zo wanhopig dat we bijna alles geloven wat mensen ons vertellen. Kijk maar eens of jij ook in deze populaire acne verhalen geloofde! Hopelijk kunnen we de geruchten ontzenuwen en je huid weer gaaf krijgen.

Verhalen over Acne

  • De snelste manier om puistjes kwijt te raken is ze uitknijpen!

    Dit is beslist niet waar! Geloof het niet als iemand je vertelt dat dit de snelste manier is om puistjes kwijt te raken of minder zichtbaar te maken. Puistjes uitknijpen drukt vuil en bacteri‘n de huid binnen en daardoor maak je het dus erger. Ook kan het leiden tot permanente littekens omdat de huid door al dat knijpen beschadigd raakt.

  • Je acne gaat weg als je vaker in de zon zit.

    Dit is een gevaarlijk gerucht dat sommige mensen nog steeds geloven. Bakken in de zon heeft geen enkel positief effect op acne. Je huid kan er zelfs nog slechter van worden. De UV straling van de zon kan de huid namelijk behoorlijk beschadigen. Te lang en onbeschermd blootstaan aan straling van de zon kan leiden tot zonnebrand, rimpels en fijne lijntjes. Maar erger is dat het ook huidkanker kan veroorzaken. Je zou je huid altijd tegen UV straling van de zon moeten beschermen als je de deur uitgaat. Gebruik zonnebrandlotion en draag beschermende kleding als je naar buiten gaat. Het beste kun je ook niet te lang in de zon blijven, vooral niet tussen 9 uur ’s morgens en 2 uur ’s middags.

  • Acne gaat weg als je je gezicht vaker wast.

    Je gezicht elke dag wassen is een goede gewoonte bij de verzorging van je huid, maar vaker dan twee keer per dag is een slecht idee. Je gezicht te vaak wassen berooft de huid van zijn natuurlijke beschermingslaag die we zuurmantel noemen. Dit maakt de huid droog en gevoelig voor irritatie zodat je acne erger wordt. Wrijf niet te hard over je gezicht en gebruik geen exfolianten omdat die de puistjes verder kunnen irriteren.

Hoe zit het met jou? Geloofde jij in een van deze verhalen? En nu het goede nieuws! Hier is een zeer goed werkend anti-acne product.

Marokkaanse Arganolie

Marokkaanse Arganolie zit vol met voedingsstoffen die enorm weldadig zijn voor de huid. De olie bevat Vitamine E, onverzadigde vetzuren, Ferulinezuur, Polyfenolen, Triterpenen, Sterolen en talrijke anti-oxidanten. Al deze stoffen vormen prima voeding voor de huid. Als je lichte tot matige acne hebt zal deze olie dat goed kunnen wegwerken en zelfs de littekens laten verdwijnen.

Hoe kan Arganolie nu acne bestrijden? De meeste van de voedingsstoffen in de olie hebben ontstekingsremmende en anti-bacteri‘le eigenschappen die verhinderen dat de acne erger wordt. Arganolie reguleert ook de productie van talg en we weten allemaal dat talg voeding is voor de bacterie in de huid die acne veroorzaakt. Vitamine E werkt de littekens weg!

Schrijf een reactie