Argan Cosmetica

Let Jij Op Wat Je Nagels Je Vertellen?

Let Jij Op Wat Je Nagels Je Vertellen?
De kleur van je nagels laat o.a. zien of je nagels gezond zijn of niet.

Als het over nagels gaat denken veel mensen automatisch aan manicure of pedicure. Maar onze nagels verdienen meer dan alleen maar in verschillende kleuren en stijlen te worden opgemaakt. Nagels spelen een belangrijke rol in ons leven. Ze beschermen weefsel, helpen bij het krabben tegen jeuk en zijn een afspiegeling van onze gezondheid. Nagels geven ons ook aanwijzingen over ondervoeding, infecties en sommige ernstige ziektes. Gezien al deze feiten verdienen onze nagels meer dan alleen maar een manicure of pedicure.

De Nagels Beter Leren Kennen

Voor het geval je je afvraagt waar nagels van gemaakt zijn: het antwoord is dat ze bestaan uit lagen van een prote•nesoort die we keratine noemen. Keratine komt ook voor in onze huid en in ons haar. Wist je dat je nagels, klein als ze zijn, uit vijf delen bestaan? Het meest zichtbare deel wat hard is en bescherming biedt is de nagelplaat. De huid onder de nagelplaat noemen we het nagelbed. Het witte maantje aan de basis van de nagel noemen we de lunula en de nagelriem wordt gevormd door de huid en het weefsel rondom de nagel en aan de basis van de nagel waar het de nagel overlapt.

Wat Je Nagels Over Je Vertellen

Je Mist Bepaalde Voedingsstoffen

Je nagels zeggen veel over je gezondheid. Nagelproblemen hebben in het algemeen niet met voeding te maken maar sommige voedselgebreken zie je wel in de nagels terug. Als je bijvoorbeeld bloedarmoede hebt kunnen je nagelbedden bleek of witachtig worden. Bloedarmoede is een gebrek aan ijzer. Als dit gebrek ernstig is kan je vingernagel zelfs van vorm veranderen. Dit noemen we koilonychia.

Je Bent Gestresst of Verveelt Je

Als je op je nagels bijt ben je ofwel gestresst ofwel verveel je je. Nagelbijten is een afschuwelijke gewoonte waar niet alleen je vingers van gaan bloeden maar waar je ook allerlei infecties van kunt krijgen, vooral aan je vingers en in je mond. Ernstig nagelbijten kan wijzen op een angstprobleem of een compulsieve stoornis. Als je iemand kent met een ernstig geval van nagelbijten, en die daarbij ook zichzelf het haar uittrekt of zichzelf pijnigt, is het het beste dat je een bezoek aan de dokter voorstelt.

Misschien Heb Je Een Ziekte en Is de Diagnose Nog Niet Vastgesteld

Als je veranderingen aan je nagels ziet moet je niet automatisch denken dat je een ernstige ziekte hebt. Niet alle veranderingen aan je nagels betekenen meteen serieuze gezondheidsproblemen. Sommige ziektes kun je echter aan de nagels aflezen.

 • Verkleuring van de Nagels
  Misschien ben je gewend aan de vlekken die nagellak op je nagels achterlaten. Je zou echter moeten letten op kleuren die mogelijk op een ziekte wijzen.
 • Kleuren Waar Je Goed Op Moet Letten
 • Wit kan duiden op een leverziekte.
 • Half wit en half roze kan een nierziekte betekenen.
 • Rood kan een aanwijzing zijn voor een hartziekte.
 • Als je gele en dikke nagels hebt die te langzaam groeien en soms loskomen van het nagelbed heb je misschien een longziekte.

Basisverzorging voor de Nagels

 • Knip regelmatig je nagels en hou het gebied onder de nageltoppen goed schoon.
 • Hydrateer je nagels regelmatig met Marokkaanse Arganolie. Marokkaanse Arganolie bevat Vitamine E dat de nagelriemen hydrateert en de nagels versterkt.
 • Loshangende nagels moeten afgeknipt worden.

Schrijf een reactie