Argan Cosmetica

Culinaire Arganolie Kan de Tekenen van Huidveroudering Uitstellen

Culinaire Arganolie Kan de Tekenen van Huidveroudering Uitstellen
Stop de veroudering van je huid, zie er jaren jonger uit!

Ouder worden is onvermijdelijk. Maar je kunt de tekenen van ouder worden wel vertragen en nog eventjes ver weg houden. Hoe je dit kunt doen? Lees verder voor een paar voedingstips waar je jong bij blijft.

Voedingstip #1. Drink meer water.

Water maakt 50-60% van je totale lichaamsgewicht uit en sommige lichaamsfuncties werken alleen als er water aanwezig is. Dit is waarom uitdroging allerlei gezondheidsproblemen met zich mee kan brengen zoals hoofpijn, gebrek aan energie, vermoeidheid, opvliegers en pijnlijke spieren en gewrichten. Ook een gerimpelde en droge huid kan het gevolg zijn van uitdroging. Drink op z’n minst acht glazen water per dag.

Voedingstip #2. Eet een uitgebalanceerd dieet.

Een gezond en uitgebalanceerd dieet geeft je de voedingsstoffen die nodig zijn voor een optimale gezondheid en een goed werkend lichaam. Groenten, fruit en hele granen geven je de juiste hoeveelheid koolhydraten, vezels, vitamines en mineralen. Neem ook gezonde bronnen van prote•ne in je dieet op zoals vis, gevogelte en soja.

Voedingstip #3. Eet niet te veel slechte vetten.

Vet is essentieel voor veel processen in het lichaam. Maar vetten uit voeding worden o zo makkelijk omgezet in lichaamsvet. Hou in de gaten hoeveel vet je binnenkrijgt zodat je het dikker worden, wat vaak gebeurt als je ouder wordt, onder controle houdt. Vermijd voeding met een hoog gehalte aan verzadigde vetten zoals crme, gebakken voedsel en bewerkt voorverpakt voedsel.

Kies voor de goede vetten. Marokkaanse Arganolie zit vol met de goede vetten. Het is rijk aan enkelvoudige en meervoudige onverzadigde vetzuren. Deze verbeteren het cholesterol profiel en voorkomen blokkades en vetafzettingen in je aderen. Culinaire Arganolie, populair vanwege zijn plezierige nootachtige smaak, wordt vaak gebruikt als sladressing in combinatie met citroensap, om over pasta of gegrilde maaltijden te sprenkelen of voor bakken en roerbakken.

Voedingstip #4. Niet te veel zout en suiker.

Verklein het risico op hoge bloeddruk en type 2 suikerziekte door minder zout en suiker te gebruiken. Suiker bevat lege calorie‘n en zout maakt dat je water vasthoudt. Dit zijn twee factoren die tot problemen met je gewicht kunnen leiden en ook het risico op allerlei ziektes kunnen vergroten. Breng je maaltijden op smaak met specerijen als peper, basilicum of oregano in plaats van met zout. Snack met fruit en noten in plaats van met een chocoladereep of een plakje cake.

Voedingstip #5. Vermijd slechte gewoontes.

Roken, drinken en lang opblijven zijn ongezonde gewoontes, vooral als je voortijdige veroudering wil tegengaan. Nicotine, cafe•ne en alcohol blokkeren de opname van calcium door je botten waardoor het proces van botverlies te snel wordt ingezet. Resultaat kan zijn dat je er voor je tijd al gebocheld bij loopt.

Alcohol maakt dat je vocht vasthoudt en stimuleert het hongergevoel, Nicotine vergroot het risico op kanker, droogt je huid uit en verkleurt hem. Hierdoor komt de huid er vuil en gerimpeld uit te zien. Denk goed na (minstens 20 keer) voordat je een sigaret opsteekt, een sterke pot koffie zet of een fles drank openmaakt. Je wilt er toch niet ouder uitzien dan je bent, of wel?

Schrijf een reactie