Argan Cosmetica

Mannen, Het Wordt Tijd Om Je Nagels Te Verzorgen!

Mannen, Het Wordt Tijd Om Je Nagels Te Verzorgen!
Nagelverzorging is niet alleen voor vrouwen!

Als je mannen vraagt hoe ze voor hun nagels zorgen krijg je meestal als antwoord dat ze hun nagels knippen. Nagelverzorging houdt bij mannen meestal op bij het knippen als hun nagels te lang geworden zijn. Verzorging is so-wie-so al een gevoelig onderwerp voor de meeste mannen en nagelverzorging is daar geen uitzondering op.

Vandaag de dag zien we echter een trend dat steeds meer mannen het belangrijk vinden om er goed verzorgd bij te lopen. Het is belangrijk om je goed te verzorgen omdat dat hygiënisch is! Nagelverzorging draait om persoonlijke hygiëne.

De nagels van mannen groeien sneller dan die van vrouwen. Toch zijn het in het algemeen vrouwen die hun nagels regelmatig knippen. Mannen knippen hun nagels meestal alleen wanneer die in de weg zitten, omdat ze het van hun ouders moeten of wanneer ze indruk op iemand proberen te maken. Maar nagels verdienen veel meer aandacht van mannen dan ze meestal krijgen. Juist omdat mannennagels sneller groeien en dikker en groter zijn dan die van vrouwen lopen ze ook meer kans op beschadiging. Daar komt nog bij dat mannen graag lichamelijke arbeid verrichten zoals aan de auto knutselen, timmerwerk etc waar de handen en nagels vies van worden.

Sommige mannen denken nog steeds dat verzorging van handen en nagels iets te vrouwelijk is. De realiteit is anders. Veel mannelijke beroemdheden en persoonlijkheden inclusief je favoriete superheld Dark Knight en Iron Man bijvoorbeeld lopen er altijd goed verzorgd bij. Als je naar hun nagels kijkt zie je dat die goed geknipt, schoon en soms zelfs gemanicuurd zijn. Een andere reden om je nagels te verzorgen is dat dames vieze en onverzorgde vingernagels weerzinwekkend vinden. Je kans om een goede indruk op vrouwen te maken is met lange of onverzorgde nagels bijzonder klein. De meest belangrijke reden om je nagels kort en schoon te houden is echter dat lange en vuile nagels allerlei ziektes kunnen veroorzaken. Je gebruikt je handen elke dag en je nagels kunnen vuil en micro-organismen oppikken die je lichaam kunnen binnendringen en waar je uiteindelijk ziek van kunt worden.

Je hebt gereedschappen en producten nodig om voor je nagels te zorgen. Behalve je vertrouwde nagelclipper heb je een vijl, een nagelborstel, een bokkenpootje en misschien een nagelschaartje nodig. Je zou ook een aparte nagelclipper voor je teennagels moeten hebben. Marokkaanse Arganolie zou een van de producten moeten zijn die in je nagelverzorgingskit zit. Marokkaanse Arganolie versterkt en hydrateert je nagels. Het conditioneert ook je nagelriemen. Arganolie zit vol met essentiële vetzuren en Vitamine E. Beide zijn belangrijk zijn om de nagels gezond te houden. Hydrateer de nagels met de Marokkaanse olie zodat ze minder gevoelig zijn voor breken, splijten en barsten. Gewoon je nagels met de olie bedekken of minstens twee maal per week erin onderdompelen!