Argan Cosmetica

Leer de Eenvoudige en Juiste Manier om je Nagels te Knippen

Leer de Eenvoudige en Juiste Manier om je Nagels te Knippen
Week je nagels voor het knippen!

Vind je het moeilijk om je vinger- en teennagels te knippen? Hoewel velen hun nagels in salons laten doen, is het echter wel zo dat het uitgeven van geld voor het regelmatig knippen van je nagels een beetje te veel van het goede kan zijn. Als je leert hoe je je nagels kunt knippen, kun je de uitjes naar je favoriete nagelsalon beperken, wat uiteindelijk leidt tot het besparen van geld.

Het kortwieken of knippen van je nagels is eigenlijk heel makkelijk. Dus als je het knippen zelf wilt doen, dan zijn hier een paar stappen die je kunt volgen om deze verzorgende taak uit te voeren.

Hoe knip je je vinger- en teennagels

Laat ze weken

De eerste stap is om je nagels voor te bereiden. Voordat je vinger- en teennagels knipt, is het het beste om ze te laten weken. Zet een teiltje klaar en vul deze met lauwwarm water. Je nagels laten weken voordat je ze knipt, zal ze zachter maken, waardoor het knippen makkelijker wordt. Het zal ook voorkomen dat je nagels splijten. Je kunt ook een paar druppels Marokkaanse Arganolie toevoegen aan het weekbadje. Deze olie zal je nagels en nagelriemen hydrateren. Het is het beste om een apart weekbad te maken voor je vinger- en teennagels. Tijdens het knippen van je vingernagels kun je je teennagels laten weken, omdat teennagels normaal gesproken een beetje harder zijn.

Recht afknippen

Misschien ben je het gewend om je nagels rond af te knippen, maar de juiste manier is eigenlijk om ze recht af te knippen. Dit geldt zowel voor de vinger- als teennagels. Door je nagel recht af te knippen, kun je je nagels sterker laten groeien. Zorg ervoor dat je een scherp nagelknippertje gebruikt. Het is het beste om een ander nagelknippertje voor je teennagels te gebruiken.

Laat ze drogen

Wees geduldig en laat je nagels eerst drogen voordat je ze gaat vijlen. Natte nagels zijn zachter en als je ze dan gaat vijlen, zul je uiteindelijk gekartelde randen krijgen. Maar nog belangrijker, het vijlen van natte nagels kan leiden tot het splijten en barsten van nagels.

Vijlen

Om de randen van je vinger- en teennagels glad te maken, moet je ze vijlen. Nagels met gekartelde randen kunnen achter doekjes blijven hangen en leiden tot het scheuren of breken van de nagel. Wees voorzichtig als je je nagels vijlt. Het is aan te raden om te vijlen in een lange beweging en te starten van de zijkant en vervolgens verder te gaan naar het midden van de nagel. Zorg er na het vijlen voor dat je nagels uiteindelijk een driehoekige of ovale vorm hebben, maar nooit spits. Vijl nooit te veel op de hoeken of zijkanten van je nagels, omdat dit je nagels zwakker kan maken. Je zult geen nagels willen hebben die makkelijk breken.

Controleer je nagels goed

Controleer je nagels om te zien of ze dezelfde lengte en vorm hebben. Zorg ervoor dat je de randen extra goed controleert en zorg ervoor dat ze niet gekarteld zijn. Maak de nodige aanpassingen door ofwel te knippen of te vijlen.