Argan Cosmetica

Weet jij de 5 Woorden die Horen Bij een Goede Huidverzorging?

Weet jij de 5 Woorden die Horen Bij een Goede Huidverzorging?
Huidverzorging hoeft niet duur te zijn, leer van deze tips!

Wellicht bent jij één van die mensen die denken dat huidverzorging niet alleen ingewikkeld, maar ook duur is. Een goede huidverzorging is heel eenvoudig en kan worden samengevat in 5 actiewoorden. Ben je verrast door deze onthulling?

Zo ja, dan heb je je huid waarschijnlijk op de verkeerde manier verzorgd. Wellicht is het ook de reden waarom je op het web hebt gezocht naar antwoorden over hoe je je huid mooi en gezond kunt houden, waardoor je bij dit artikel terecht bent gekomen. Dat was trouwens een zeer lange zin.

Laten we je niet al te veel in spanning houden en je de 5 actiewoorden van een goede huidverzorging onthullen.

Goede huidverzorging in 5 woorden

 1. Reinig

  Dit is het allereerste actiewoord in huidverzorging. Waarschijnlijk heb je als kind geleerd dat je je gezicht moest wassen na het wakker worden en voordat je naar bed ging. Nou, dit is nog steeds de regel in huidverzorging, zelfs als je volwassen bent.Vergeet je gezicht niet te wassen met een mild reinigingsmiddel. Je moet er ook voor zorgen dat je een reinigend product gebruikt dat past bij jouw huidtype. Als je je lichaam wast, is het het beste om een vloeibare zeep of body wash te gebruiken. En als je gaat douchen, zorg er dan voor dat je lauwwarm water gebruikt en hou het bij max. 15 minuten.

 2. Hydrateer

  Je huid verliest haar essentiële oliën elke dag door middel van zweet en natuurlijk als je jezelf wast. Als het gezicht wordt ontdaan van zijn natuurlijke oliën, wordt het makkelijker droog en schilferig. Je wilt vast niet dat dit jou overkomt, dus sla de vochtinbrengende crème nooit over.Denk niet dat je een uitzondering bent op de “hydrateer je huid dagelijks”-regel als je een vettige huid hebt. Dat ben je niet. Er zijn verschillende vochtinbrengende crèmes die speciaal zijn ontworpen voor bepaalde huidtypes.Een goede keuze als vochtinbrenger is Arganolie. Arganolie zit boordevol essentiële vetzuren, vitamine E en sterolen die de huid glad, gezond en gehydrateerd houden. De olie bevat tevens tal van anti-oxidanten die de huid beschermen tegen veroudering.

 3. Bescherm

  Bescherm je huid dagelijks tegen de zon. Dit is één van de meest belangrijke regels in huidverzorging. Stel je huid nooit, maar dan ook nooit onbeschermd bloot aan de zon. De zon zendt UV-stralen die niet alleen zorgen voor rimpels en fijne lijntjes op je huid door collageen te vernietigen. UV-stralen staan er ook om bekend huidkanker te veroorzaken.

 4. Voeding

  Eet de juiste voedselgroepen! Je zou jezelf aan een gezond en evenwichtig dieet moeten houden. Stop met het eten van junk food en verwerkte maaltijden. Zorg in plaats daarvan voor een gezonder dieet met bladgroenten, fruit, volle granen en vis. Deze voedselgroepen zijn niet alleen geweldig voor de huid, maar ook voor je hele lichaam.

 5. Beweging

  Stop met luieren op de bank en start met een training. Sporten betekent dat je lichaam gereinigd wordt door het uitzweten van toxinen. Je doorbloeding wordt hierdoor ook gestimuleerd, waardoor je een stralende huid krijgt.

Huidverzorging is echt vrij eenvoudig en helemaal niet duur. Nu je de 5 actiewoorden kent van goede huidverzorging zeggen wij: stop met rondhangen en onderneem nu actie!

Schrijf een reactie