Argan Cosmetica

5 Tips om je Huid te Beschermen Tegen de Schadelijke UV-stralen

5 Tips om je Huid te Beschermen Tegen de Schadelijke UV-stralen
Zit in de middaguren niet in de zon!

Als je je huid zonder bescherming hebt blootgesteld aan de zon, dan kun je verwachten dat je huid tekenen van veroudering zal gaan vertonen. Zie je al rimpels en fijne lijntjes op je huid? De UV-stralen van de zon veroorzaken de meeste schade op je huid. UV-stralen dringen diep in je huid door en beschadigen het DNA en collageen. Het trieste is dat UV-stralen ook huidkanker kunnen veroorzaken. Om deze reden zou je je huid consequent moeten beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon.

Uiteraard hoef je de zon niet volledig te vermijden. Je hebt de zon nog steeds nodig, want deze geeft je vitamine D. Zonder de zon zouden we niet eens bestaan. Dus het is helemaal niet nodig de zon te vervloeken, maar zorg er wel voor dat je je huid goed beschermt tegen de schadelijke effecten.

Tips om de huid te beschermen tegen UV-stralen

Als je wilt voorkomen dat de UV-stralen van de zon iedere dag een aanslag plegen op je huid, volg dan deze tips.

  1. Ga in de zon tussen 8 en 10 uur ‘s morgens. Tegen het middaguur zijn de UV-stralen van de zon het sterkst, dus probeer te voorkomen dat je rond deze tijd buiten bent of blootgesteld wordt aan de zon. De vroege ochtendzon is de beste tijd om je huid op gezonde wijze bloot te stellen aan de zon, maar zorg ervoor dat je niet te lang in de zon zit. Wellicht zijn 30 tot 45 minuten al genoeg. Een uur is misschien zelfs al te veel.
  2. Vergeet niet om je huid iedere dag te beschermen met een zonnebrandcrème. Ongeacht of het sneeuwt of bewolkt is, je zou nog steeds zonnebrandcrème op moeten smeren voordat je naar buiten gaat. UV-stralen dringen zelfs door dikke wolken heen en kunnen evenveel schade aanrichten.Veel mensen denken dat zonnebrandcrème alleen maar gebruikt hoeft te worden als er geen wolken zijn en de zon schijnt. En sommigen denken zelfs dat ze alleen maar zonnebrandcrème op hoeven te smeren als ze naar het strand gaan. Maak deze vergissing niet. Zorg ervoor dat je iedere keer zonnebrandcrème opsmeert als je aan de zon wordt blootgesteld.
  3. Als je in de zon gaat, moet je er ook voor zorgen dat je beschermende kleding draagt. Draag een hoed en luchtige kleding als je tijd buitenshuis doorbrengt. Kleding met witte kleuren zijn het beste, omdat deze het licht reflecteren, waardoor je veel frisser blijft. Je kunt het beste kiezen voor kleding gemaakt van katoen.
  4. Hydrateer je huid dagelijks. Gebruik een vochtinbrenger zoals Arganolie, omdat het bestandsdelen bevat, waaronder ferulinezuur, die de huid beschermen tegen de schadelijke effecten van UV-stralen. Arganolie bevat ook tal van bestandsdelen die goed zijn voor de huid, zoals vitamine E, onverzadigde vetzuren, sterolen, linolzuur, polyfenolen, prostaglandinen, squaleen en andere anti-oxidanten.
  5. Als de zon fel is en de dagen gewoon te warm zijn, voorkom dan dat je veel activiteiten buitenshuis doet. Als je er bijvoorbeeld van houdt om buiten tennis te spelen, probeer dit dan vroeg in de ochtend te doen om te voorkomen dat je je huid op de sterkste uren blootstelt aan de zon.