Argan Cosmetica

Heeft je Huid Last van Scheerwondjes Na Het Scheren?

Heeft je Huid Last van Scheerwondjes Na Het Scheren?
Gebruik arganolie voor wondjes en bultjes.

Als je het haar op je armen en benen wegscheert, zul je waarschijnlijk wel eens last hebben van scheerwondjes en -bultjes. Deze wondjes en bultjes kunnen voor veel jeuk zorgen en ze kunnen ook pijnlijk zijn. Het is zelfs zo dat dit scheerprobleem chronisch kan zijn.

Scheerwondjes en bultjes zijn twee verschillende dingen, hoewel veel mensen de termen door elkaar heen gebruiken. Heb je ooit een uitslag op je huid gezien na het scheren? Dit wordt als een scheerwondje gezien, terwijl scheerbultjes de kleine bobbeltjes zijn met een rode kleur die opkomen na het scheren. Sommige mensen bedoelen bij scheerbobbeltjes de ingroeiende haren.

Je bent één van de ongelukkigen als je iedere keer na het scheren scheerwondjes en –bultjes krijgt. Maar zelfs als je maar af en toe last hebt van deze scheerwondjes en –bultjes, zul je niet kunnen ontkennen dat ze de huid irriteren en tegelijkertijd onplezierig zijn om naar te kijken.

Verlichten van scheerwondjes en -bultjes

De beste manier om te voorkomen dat je scheerwondjes of –bultjes krijgt, is om helemaal niet te scheren. Maar er zullen niet veel vrouwen zijn die deze oplossing acceptabel zullen vinden. Dus wat zijn je andere opties?

Aftershave lotion voor vrouwen

Je leest dit goed. Aftershave lotions zijn er niet alleen voor mannen! Er zijn ook tal van aftershave lotions beschikbaar voor vrouwen! Er zijn verschillende types van deze producten en als je je bikinilijn scheert, zul je een product vinden dat specifiek is ontwikkeld voor dit gevoelige gebied.

Marokkaanse Arganolie

Marokkaanse Arganolie zal je huid helpen zich te ontdoen van scheerwondjes en -bultjes. Het bevat polyfenolen die huidallergieën en –irritaties helpen te verlichten. Polyfenolen zijn ook verantwoordelijk voor het reinigen van de huid. De olie kan ook roodheid, jeuk en irritatie reduceren vanwege de sterolen. Het bevat tal van voedingsstoffen met anti-inflammatoire eigenschappen, wat geweldig is om scheerwondjes te behandelen. De olie is niet alleen ideaal voor het behandelen van scheerwondjes en -bultjes. De olie zit boordevol voedingsstoffen, zoals vitamine E, essentiële vetzuren, squaleen, ferulinezuur en nog veel meer die de huid helpen gezond, beschermd, gehydrateerd, jong en mooi te blijven.

Baby huidverzorgingsproducten

Je kunt scheerwondjes en –bultjes ook verlichten met producten die speciaal zijn ontworpen voor de babyhuid. Als je een baby of peuter hebt, zul je waarschijnlijk baby huidverzorgingsproducten in huis hebben die je kunt gebruiken als een aftershave product. Baby olie en crèmes voor luieruitslag zijn nuttig om de wondjes en bultjes van het scheren te verlichten.

Eerste hulp voor scheerwondjes en -bultjes

Je kunt Marokkaanse Arganolie gebruiken als een eerste hulpmiddel voor scheerwondjes en –bultjes om de ontsteking en jeuk te stoppen. Je kunt ook gebruik maken van een hydrocortisone crème, maar je moet ervoor zorgen dat je slechts een dunne laag aanbrengt en het niet te vaak gebruikt, omdat hydrocortisone crèmes steroïden bevatten die de huid dunner kunnen maken. Een andere goede eerste hulpmiddel is aloë vera.

Schrijf een reactie