Argan Cosmetica

Last van een Droge Huid dit Koude Jaargetijde?

Last van een Droge Huid dit Koude Jaargetijde?
Is je huid deze tijd van het jaar droger dan normaal?

Als je deze winter last hebt van een droge huid is het nodig dat je je huidverzorgingsroutine aanpast. Als je in deze tijd van het jaar nog steeds je zomerroutine gebruikt, STOP daar dan onmiddellijk mee! Een huidverzorgingsroutine die niet bij het jaargetijde past kan je huid meer kwaad dan goed doen.

Hier volgen enkele tips hoe je in de winter voor je huid zou moeten zorgen.

Je Huid Winterklaar Maken

 • Breng het terug tot één!

  Was je gezicht maar één keer per dag! Misschien heb je in de afgelopen seizoenen je gezicht vaker dan één keer per dag gewassen, maar in het koude seizoen moet je het echt bij één keer per dag houden.Het is het beste om je gezicht ‘s avonds te reinigen om alle vuil, olie en make up weg te halen die zich die dag op je gezicht verzameld heeft. In de ochtend kun je je gezicht dan gewoon met water afspoelen. Gebruik ‘s morgens als je je gezicht wast geen gezichtsreiniger.

 • Geen producten die op alcohol gebaseerd zijn!

  Stop met het gebruiken van producten die alcohol bevatten. Je toner of astringent bevat misschien een hoge concentratie alcohol en kan er de oorzaak van zijn dat je huid zo droog is.In de winter verlies je gemakkelijk vocht vanwege de blootstelling aan twee temperatuur uitersten. Buiten vriest het, en binnen staat de verwarming aan. En als je dan van buiten naar binnen gaat en weer naar buiten, verliest je huid zijn vocht en droogt uit.

 • Breng het vocht weer in de huid terug. Je zou in de koudste periode van het jaar een krachtige moisturizer zoals Arganolie moeten gebruiken. Arganolie zit vol met voedingsstoffen die voor een gezonde en levendige huid zorgen.Deze olie uit Marokko zit bomvol Vitamine E en onverzadigde vetzuren die goede voedingsmiddelen zijn voor de huid. Het bevat ook een hoge concentratie Sterolen die het vocht in de huid vasthouden. Als je je huid wat extra wil verwennen, hydrateer die dan met Arganolie.Het beste is om de olie onmiddellijk na het douchen aan te brengen. Dep je huid droog en breng de olie over je hele lichaam aan. Je kunt dit ook ‘s avonds doen voordat je naar bed gaat.
 • Vergeet je voetzolen niet!

  Breng voordat je naar bed gaat een voetcrème aan of zelfs weer de olie uit Marokko. Draag tijdens je slaap sokken om de huid diep te hydrateren.

 • Alleen maar handwarm graag!

  Zorg dat je huid onder de douche niet lijdt en gebruik geen heet water. Heet water droogt de huid uit omdat het tijdens het verdampen vocht meeneemt. Hou het in de winter bij korte douches met handwarm water. Neem ook geen heet of lang bad, omdat ook dat vocht aan je huid onttrekt! Als je geen droge huid wil zou je eigenlijk het hele jaar door alleen handwarm water moeten gebruiken en korte douches moeten nemen.

Dit zijn zomaar een paar makkelijke manieren om je huid winterklaar te maken!