Argan Cosmetica

Hoe Veilig Zijn Jouw Huidverzorgingsproducten?

Hoe Veilig Zijn Jouw Huidverzorgingsproducten?
Kies voor Organisch om zeker te zijn dat het veilig is!

Hoe zeker ben jij over de huidverzorgingsproducten die jij gebruikt? Ben je er absoluut zeker van dat ze geen ingrediënten bevatten die schadelijk zijn voor je lichaam? Body lotions zijn de huidverzorgingsproducten die mensen (met name vrouwen) het meeste gebruiken. Body lotions zijn vochtinbrengende producten voor de huid. Zij helpen de huid zacht en levendig te houden. Maar zit jouw body lotion ook tjokvol schadelijke chemicaliën?

De Voedsel en Waren Autoriteit verplicht bedrijven die huidverzorgingsproducten maken om de ingrediënten die in hun producten zitten te vermelden, in volgorde van concentratie. Maar lees jij de etiketten van de producten die jij als body lotion gebruikt eigenlijk wel?

Hier volgt een lijst van schadelijke ingrediënten die in sommige huidverzorgingsproducten zitten.

Schadelijke Ingrediënten in Huidverzorgingsproducten

  • Parabenen

    Parabenen zijn populair in de cosmetische en farmaceutische industrie als conserveringsmiddelen. Parabenen staan ook wel bekend als Methylparabeen, Propylparabeen, Ethylparabeen en Butylparabeen. Het slechte nieuws over parabenen is dat deze groep chemicaliën mogelijk kankerverwekkend zijn. Langdurige blootstelling aan parabenen kan ook een oestrogeen effect hebben.De EPA (de Milieubescherming in de Verenigde Staten) heeft al aangegeven dat uit hun testen blijkt dat parabenen oestrogene eigenschappen hebben. En waarom zou je hier nu bezorgd over moeten zijn? Omdat oestrogeen borstkanker bevordert, en dit is in de medische wereld een algemeen geaccepteerd feit. Wist je ook dat de opname van chemicaliën via de huid 10 keer zo’n hoge concentratie geeft als bij inname via de mond?Misschien denk je dat dit overdreven is maar het is waar. Misschien wil je graag geloven dat parabenen veilig zijn om te gebruiken. Er is echter veel onderzoek gedaan om vast te stellen of langdurig en herhaald blootstaan aan parabenen veilig is. De resultaten onderschrijven dit niet. Parabenen worden aan huidverzorgingsproducten en andere persoonlijke producten toegevoegd om de levensduur ervan te verlengen. Je huidverzorgingsproducten overleven op die manier zelfs jouzelf. De chemicaliën houden de producten in leven maar jij gaat er dood aan. Controleer of er in je lotion, body wash, reinigers etc. parabenen zitten

  • Ftalaten

    Let erop dat dit ingrediënt niet in jouw huidverzorgingsproducten zitten. Ftalaten zijn giftige ingrediënten die in veel huidverzorgingsproducten zitten. DBP (Dibutylftalaat), DEP (Diethylftalaat) en butylesters worden gebruikt om de zorgen dat lotions beter door de huid worden opgenomen. DEHP of Di-2-Ethylhexyl ftalaat is door de EPA al aangemerkt als kankerverwekkend voor mensen. Dit betekent simpelweg dat dit chemische product kanker kan veroorzaken.

Ga Voor Organisch

Om blootstelling aan deze schadelijke chemicaliën te vermijden kun je het beste organische huidverzorgingsproducten gebruiken. Organische huidverzorgingsproducten komen uit de schatkamer van Moeder Natuur en bevatten niet deze schadelijke chemicaliën. Een erg goed natuurlijk huidverzorgingsproduct is Arganolie. Arganolie zit vol met anti-oxidanten, fenolen, essentiële onverzadigde vetzuren, Vitamine E en Squaleen. Al deze voedingsstoffen zijn essentieel voor ontwikkeling, herstel en aanvulling van de huid.