Argan Cosmetica

Kunstnagels: Acryl, Gel en Zijde, de Populairste Nagels

Acryl, Gel en Zijde, de Populairste Nagels
Zoveel keuze uit verschillende nagel designs.

Veel mensen kiezen om allerlei redenen voor kunstnagels. Kunstnagels laten je nagels er in een oogopslag fantastisch uitzien. Als je dus moeite hebt om je nagels te laten groeien en in stijl te brengen, of als je voor een speciale gelegenheid snel mooie nagels moet hebben dan zijn kunstnagels je redding.

Kunstnagels zijn er in verschillende vormen. De populairste zijn gel, acryl en zijde. De meeste mensen kiezen gel; acryl wordt meestal gebruikt door mensen die hun kunstnagels wat langer willen dragen. Mensen die hun nageltoppen sterker willen maken of verwondingen aan hun nagels willen repareren kiezen vaak voor zijde.

Acrylnagels

Hoe worden acrylnagels op je normale nagels aangebracht? Het lijkt makkelijk maar toch is het het beste om het door een professionele nagelverzorgster te laten doen. Er wordt een mengsel van vloeistof en poeder op je nagels aangebracht. Je echte nagels worden meestal geheel door het mengsel bedekt maar er zijn ook vormen waarbij alleen de nageltoppen bedekt worden of waarbij een vorm gekozen wordt die de echte nagels verlengt. Het mengsel wordt hard zodra het met lucht in aanraking komt. Breng acrylnagels altijd in een goed geventileerde ruimte aan. Het mengsel geeft een sterke geur af al is die niet schadelijk.

Verzorging van Acrylnagels

Als je acrylnagels hebt moet je elke 2 á 3 weken terug naar je nagelverzorgster om ze bij te laten werken. Dat komt omdat acrylnagels samen met je echte nagels uitgroeien. De acrylrandjes bij het nagelbed worden dan bijgevijld en de opengekomen ruimte tussen het nagelbed en de acrylnagel wordt opgevuld. Verwijderen van acrylnagels is makkelijk maar toch kun je ook dat het beste door een professional laten doen. De nagels worden 15 minuten in nagellak remover gedompeld zodat ze zonder moeite loskomen.

Gelnagels

Gelnagels worden op de echte nagels en nageltoppen geverfd om de nagels te verlengen. Nadat je nagels bedekt zijn worden ze 2 minuten onder UV licht gehouden om het product hard te laten worden. Gelnagels zijn duurder dan acrylnagels maar de kleur blijft langer goed en zonder chippen.

Nagelverzorging voor Gelnagels

Net zoals acrylnagels groeien ook gelnagels samen met je echte nagels uit. Ook voor gelnagels moet je dus om de 2-3 weken terug naar de nagelsalon om ze bij te laten werken. Voor het verwijderen van gelnagels moeten de nagels ook weer in nagellak remover ondergedompeld worden.

Zijden Nagels

Zijden nagels bestaan uit weefsel dat op je nagels wordt gelijmd. Zijden nagels zijn bedoeld om zwakke nagels te versterken of gebarsten nagels te helpen uitgroeien. Niet alle zijden nagels zijn ook echt van zijde gemaakt. Ze kunnen ook gemaakt worden van linnen, papier of fiberglas. Zijden nagels zijn voor tijdelijk gebruik dus het is heel normaal dat ze na 2-3 weken los beginnen te laten.

Schrijf een reactie