Argan Cosmetica

Anti-aging Tips Voor Je Huid: Let Op Wat Je Eet

Let Op Wat Je Eet
Zorg ervoor dat je gezond eet, onder andere genoeg vitamine D!

Je hoort mensen vaak wensen dat hun huid er jonger uitziet. Misschien heb je dat ook zelf wel eens gewild of wil je het nog steeds. De jaren kunnen het aanzien van je huid behoorlijk veranderen. Deze verandering kan bij sommigen al op hun 30ste beginnen en bij anderen op middelbare leeftijd.

Hoe snel je huid veroudert hangt van verschillende factoren af. Er zijn factoren waar je geen controle over hebt zoals erfelijke factoren die je een bepaalde botstructuur geven, of afname van het oestrogeenniveau als je ouder wordt waardoor je huid gaat verzakken.

Er zijn echter ook externe factoren die je huid verouderen en die je wel onder controle hebt. Met de juiste anti-aging verzorging zou je de schade door die externe factoren kunnen verminderen.

Meestal merken mensen dat hun huid veroudert wanneer er fijne lijntjes, bruine vlekken of kraaiepootjes op hun huid komen. Meestal is dat ook het moment dat mensen een programma tegen huidveroudering beginnen. Het beste is het om huidveroudering zo vroeg mogelijk aan te pakken, liefst voordat de tekenen ervan zichtbaar worden. Als je echter tot die grote groep behoort die dat niet hebben gedaan, geen nood, het is nooit te laat om met een anti-aging programma te beginnen.

Anti-aging Tips

 • Let op wat je je lichaam te eten geeft.

  Bij anti-aging gaat het meestal over producten die je op je huid smeert. Er zijn maar weinig mensen die aandacht schenken aan wat ze eten. De waarheid is echter dat een jonge huid begint met de voedingsstoffen die je huid ontvangt. Je moet bedenken dat de huid het grootste orgaan van het lichaam is en dus meteen merkt wat je eet. En nu je weet dat je dieet een belangrijke rol speelt bij hoe snel je huid veroudert, hou de volgende tips in de gaten.

 • Een Vitamine D supplement is belangrijk

  Neem Vitamine D. De meeste huidartsen bevelen 1.000 IUs per dag aan.

 • Geef je lichaam Omega-3 en Omega-6 vetzuren.

  Vette vissoorten zoals zalm en forel zitten vol met deze gezonde vetzuren. Olijfolie en gemalen vlaszaad zijn ook goede bronnen. Het beste is dat je Omega-3 en Omega-6 via deze natuurlijke bronnen binnenkrijgt. Maar je kunt ook visolie supplementen nemen om deze essentiële vetzuren binnen te krijgen. Omega-3 en Omega-6 houden de vochtige beschermingslaag van de huid intact. Dat is de buitenlaag van de huid die het vocht binnenhoudt. Naarmate we ouder worden wordt deze laag dunner waardoor de huid uitdroogt.

 • Hou je lichaam gehydrateerd.

  Drink elke dag voldoende water. Een liter per dag is een goede hoeveelheid. Als je echter een actief leven leidt of aan sport of lichamelijke inspanning doet heb je misschien wel meer nodig. Groene thee en koffie is ook goed omdat deze vol zitten met anti-oxidanten die de huid beschermen tegen schade door vrije radicalen. Drink echter niet te veel koffie. Drink ook niet te veel alcohol en eet niet te veel voorverwerkt voedsel of suiker. Deze veroorzaken irritatie wat de normale aanmaak van huidcellen kan verhinderen.

‘Like’ onze Facebook pagina en ‘share’ deze anti-aging tips met je vriendinnen.