Argan Cosmetica

Wat je Moet Weten Over het zelf Verven van je Haar

Do's and Don'ts van het zelf verven van je haar.

Voordat je je haren zelf gaat verven, zou je dit eerst moeten lezen. Er zijn een heleboel mensen die een slechte ervaring hebben met het verven van hun haren en, omdat alles zo de mist in ging, niets anders konden doen dan hun haar afknippen. Je wilt zelf toch niet in een dergelijke situatie terechtkomen.

Dus voordat je je haar thuis gaat verven, zijn hier enkele dingen om te overwegen en tips om in gedachten te houden.

Je zou je moeten afvragen hoe belangrijk het is om je haar te verven.

Dit is van belang, omdat er een aantal maatregelen zijn die je moet nemen als je haren geverfd zijn. Zorg ervoor dat je deze vraag eerlijk beantwoordt. Hierna kun je overgaan tot het kiezen van een formule. Baseer je keuze op de formule waarmee je jezelf het beste voelt.

Keuzes in de verschillende soorten verf

Semi-permanente haarkleuring

Semi-permanente haarkleuring blijft net zo lang zitten als een vluchtige voorjaarsvakantie. Na ca. 10 wasbeurten is de semi-permanente haarkleuring volledig weggespoeld, en daardoor heb je geen last van die onaantrekkelijke haarwortels die onthullen dat je haren geverfd zijn. Semi-permanente haarkleuring kun je het best gebruiken voor het oplichten of verdiepen van je huidige haarkleur. Verwacht geen drastische transformatie met semi-permanente haarkleuringen.

Demi-permanente haarkleuring

Als je het wat drastischer wilt aanpakken, dan is een demi-permanente haarkleuring ideaal. Demi-permanente haarkleuringen bevatten weinig ammoniak, waardoor de verf een beetje langer op je haar blijft zitten. Na zo’n 25 wasbeurten zal deze langzaam vervagen. Demi-permanente haarkleuring kan je haar een tintje lichter of twee tinten donkerder maken. Met demi-permanente haarkleuringen kan je ook je haarkleur veranderen. Bijvoorbeeld, als je natuurlijke haarkleur medium bruin is, dan kun je met behulp van een demi-permanente haarkleuring een medium kastanjebruine haarkleur bereiken.

Permanente haarkleuring

Als je je haarkleur echt drastisch wilt veranderen, dan zou je voor permanente haarkleuringen moeten gaan. Deze verf kan met peroxide en ammoniak de toon van je haar veranderen. De kleur zal zichtbaar blijven totdat het uitgroeit of totdat je je haar laat knippen. Als je voor een dramatisch resultaat wilt gaan, dan passen permanente haarkleuringen het beste bij jou.

Hoe kies je de juiste tint

Hier zijn een aantal dingen die je moet weten als je een verfkleur voor je haar gaat uitkiezen. Als je op zoek bent naar het meest natuurlijke effect, kies dan een kleur die maximaal drie tinten afwijkt van je natuurlijke haarkleur. Als je enige twijfels hebt, begin dan met een lichtere tint. Als de tint niet naar je zin is, kies dan voor een donkerdere tint. Als je een drastische verandering wilt, bijvoorbeeld je hebt kastanjebruin haar en je wilt het kastanjeblond maken, laat dit dan altijd door een professional doen.

Denk aan de ondertoon

Jawel, ook je haar heeft een ondertoon. Je hebt ofwel een warme of koele ondertoon. Ondertonen worden onthuld door peroxide in haarkleuringen. Brunettes hebben meestal een warme ondertoon en dat is ook de reden waarom vele brunettes verrast zijn over hoe rood hun haar is geworden, vooral als ze eigenlijk een iets lichtere kleur rood wilden hebben. Als je bang bent dat je haren een koperkleurige tint zullen krijgen, kies dan voor haarkleuringen met meer koelere en asachtige tinten.

Ben je er klaar voor om je haar te verven? Voeg ons voor meer tips over het verven van je haren toe aan je favorieten op Facebook.