Argan Cosmetica

Nuttige Tips Voor Psoriasis, Lees Nu Verder!

Nuttige Tips Voor Psoriasis, Lees Nu Verder!
Hoe kom je af van die vervelende Psoriasis?

Psoriasis is een chronische huidaandoening. Dat betekent dat mensen die aan psoriasis lijden daar hun hele leven mee te maken hebben. Er is nog geen genezing voor psoriasis en het is nog steeds onduidelijk welke factoren nu precies verantwoordelijk zijn voor deze huidaandoening. Toch zijn er dingen die we kunnen doen om psoriasis onder controle te houden.

Hier zijn een paar nuttige tips voor het onder controle houden van psoriasis.

Kom zoveel mogelijk te weten over psoriasis

Het oude gezegde “kennis is macht” geldt ook voor psoriasis. Hoe meer je over psoriasis weet hoe beter je in staat bent ermee om te gaan. Kennis over psoriasis maakt dat je goede beslissingen kunt nemen over de behandeling en dingen kunt vermijden die het erger maken.

Zorg goed voor jezelf

We zouden er allemaal op moeten letten dat we goed voor onszelf zorgen. Goed gezond zijn helpt flare-ups van psoriasis te verminderen. Zorg dus dat je goed eet, regelmatig aan lichaamsbeweging doet, stopt met roken en niet te veel drinkt. Sigaretten, alcohol en overgewicht kunnen psoriasis erger maken en ook maken dat behandelingen minder goed aanslaan. Als je psoriasis hebt is het erg belangrijk dat je goed op je gezondheid let. Mensen met deze huidaandoening hebben namelijk een groter risico op andere ziektes zoals suikerziekte of hartziektes.

Let op je gewrichten

Mensen met psoriasis zouden goed hun gewrichten in de gaten moeten houden. Als je merkt dat je gewrichten pijnlijk en stijf worden, vooral na het slapen, ga dan onmiddellijk naar je huidarts. Naar schatting 10 tot 30% van alle psoriasis patiënten ontwikkelt deze vorm van arthritis. Psoriatische arthritis is een ernstige ziekte die je onmiddellijk zou moeten behandelen. Psoriatische arthritis lost langzaam je gewrichten op. Om misvormingen of invaliditeit te verhinderen is behandeling dus noodzakelijk.

Let Op Je Nagels

Let goed op je nagels. Als je merkt dat je nagels van het nagelbed loskomen of als je nagels putjes of groefjes beginnen te vertonen of geel-oranje van kleur worden, ga ook dan weer meteen naar de huidarts. Dit zijn namelijk symptomen van psoriatische arthritis.

Let op je humeur

Als je depressief wordt van je psoriasis zijn er praatgroepen waar je je toe kunt wenden. Je kunt ook de hulp inroepen van een professionele zielkundige. Toegeven dat je hulp nodig hebt mag je nooit als een teken van zwakte zien. We hebben van tijd tot tijd allemaal wel eens hulp nodig.

Weet wat de behandelingen voor psoriasis zijn

Er zijn mensen die hun psoriasis gewoon op de loop laten en er niets aan doen. Het beste is echter dat je weet wat de mogelijkheden zijn. Op die manier kun je een goede beslissing nemen en heb je het gevoel dat je er controle over hebt.

Wees eerlijk tegen je huidarts

Als je financiële situatie bepaalde medicijnen of behandelingen niet toelaat, zeg dat dan tegen je huidarts. Zij kan misschien goedkopere alternatieven aanbevelen. Overleg ook met de huidarts als je met bepaalde medicijnen stopt of een alternatieve behandeling kiest die door anderen is aanbevolen.

‘Like’ onze Facebook pagina en ‘share’ deze nuttige tips.