Argan Cosmetica

Je Nagels Kunnen te Lijden Hebben In De Winter

Je Nagels Kunnen te Lijden Hebben In De Winter
De winter is niet het favoriete seizoen van je nagels.

De winter kan hard zijn voor je nagels. De gebruikelijke manier om te zorgen dat de kou geen schade aan je nagels aanricht is een paar wanten aandoen. Jazeker, wanten beschermen niet alleen je handen tegen de bittere kou, maar ook je nagels.

Behalve het dragen van wanten zijn er nog ander manieren om je nagels te beschermen tegen de verwoestende effecten van de kou. Als je nagels de vorige winter veel te lijden hadden, dan is het nu tijd voor serieuze actie om je nagels winterklaar te maken.

Het Winterseizoen en Je Nagels

Door het vele vochtverlies in de winter lopen je nagels in deze tijd meer risico beschadigd te raken. Wist je dat je nagels minstens 18% water moeten bevatten om gezond te zijn? In de winter hebben we binnen warme en droge lucht en buiten vrieskou. De blootstelling aan deze twee temperatuur uitersten berooft onze nagels van het nodige vocht.

Als nagels te droog zijn lopen ze meer risico op breken, splijten en schilferen. Veel mensen nemen in dit jaargetijde ook nog eens een heet bad of een hete douche. Door het verdampende water verliezen nagels daarbij nog meer vocht. Afwasmiddel, waspoeder, ontsmettingsmiddelen met alcohol en nagellak verwijderaars doen de rest.

De Nagels Beschermen

Om je nagels in de winter goed te beschermen moet je ze hydrateren en nog eens hydrateren. Je nagels bestaan uit geplette dode cellen die keratine bevatten. Met vochtinbrengende producten kunnen je nagels soepeler worden gemaakt. En hoe soepeler je nagels zijn, hoe kleiner de kans dat ze beschadigd raken, splijten of breken.

Waarschijnlijk gebruik je handcrème voor je handen. Je zou ook wat van die handcrème op je nagels moeten doen. Dit hydrateert je nagels en houdt ze vochtig. Je zou ook iedere keer na het handen wassen een moisturizer aan moeten brengen.

Arganolie en Je Nagels

Een bijzonder krachtige moisturizer voor je nagels is Arganolie. Arganolie bevat essentiële voedingsstoffen zoals Vitamine E en heeft ook krachtige vochtinbrengende eigenschappen. Breng de olie op je nagels aan voordat je naar bed gaat en laat het er ’s nachts op zitten. Deze olie uit Marokko kan ook op je huid gebruikt worden om je huid gezond, gehydrateerd, jong, fris en levendig te houden.

Je kunt met Arganolie ook zelf een intensieve nagelbehandeling doen. Dompel je nagels 10 minuten in handwarm water, dep ze droog, en breng dan deze Marokkaanse olie op je nagelriemen aan. Doe een paar katoenen handschoenen aan zodat je nagels de olie beter kunnen opnemen. Laat de olie ongeveer een uur op je nagels zitten.

Geniet Van de Winter Zonder Je Over Je Nagels Druk Te Maken

Met deze tips in gedachten kun je nu van het koude jaargetijde genieten zonder last te hebben van onhandelbare nagels. Veel plezier deze winter bij het sneeuwballen gooien, warme chocola drinken en knuffelen met je partner!