Argan Cosmetica

Is de Winter Vervelend voor je Haar?

Is de Winter Vervelend voor je Haar?
De kans op Roos is groter in de winter!

Zodra het winter wordt komt je haar in de problemen. Het koudere weer en de droge wind kan schade aan je haar aanrichten. Veel vrouwen zijn bang voor de winter omdat de winter vaak slecht zittend haar betekent.

Je kunt echter iets doen om te zorgen dat het koude jaargetijde je haar niet beschadigt. Vervloek de wintertijd niet, die hoort bij het leven. Je hoeft echt niet naar een tropisch land zoals de Filippijnen te vliegen om winterse haarproblemen voor te blijven. Je hoeft alleen maar een betrouwbaar product als Arganolie in handen te hebben (of liever in je haar) en te weten hoe je haarproblemen in de winter kunt voorkomen.

Haar Dilemma’s in de Winter

 • Rondspringend Haar

  Een van de meest voorkomende haarproblemen waar vrouwen in de winter mee te maken krijgen is rondspringend haar. Wat veroorzaakt rondspringend haar en waarom komt het in de winter vaker voor?In de wintertijd zorgt de lagere temperatuur, de droge wind plus het kammen van je haar er onvermijdelijk voor dat je rondspringend haar krijgt. Dat is niet zo raar omdat deze 3 factoren samen zorgen voor de opbouw van negatieve ionen in je haarschachten, oftewel statische electriciteit. Statische electriciteit maakt dat je haarstrengen elkaar afstoten.

 • Maatregelen om dit te Voorkomen

  Om te beginnen, kam je haar wat minder vaak. Gebruik daarnaast een milde shampoo voor je haar en vergeet niet om altijd een conditioner te gebruiken. De olie uit Marokko, beter bekend als Arganolie, kan goed als conditioner voor je haar dienen.

 • Rondspringend Haar Behandelen

  Als je wil dat je haar niet meer alle kanten uit vliegt is er goed nieuws. Er is namelijk een zeer effectieve behandeling. Koop een anti-statische Spray, spuit deze over je haarborstel en borstel je haar. Borstel niet te veel!

 • Schilferige en Jeukende Hoofdhuid

  Veel mensen hebben last van roos, vooral wanneer het kouder wordt. Niets is vervelender dan jeuk op je hoofdhuid. Het constant krabben van je hoofdhuid kan statische electriciteit geven en dus rondspringend haar.

 • Roos de Baas Worden

  Gebruik twee weken lang twee maal per week een anti-roos shampoo. Wat van de olie uit Marokko op je hoofdhuid aanbrengen kan de jeuk eveneens verlichten. Als je dan nog geen verbetering ziet of voelt aan de jeuk, kun je het beste naar de huidarts gaan.

 • Gespleten Haarpuntjes

  Gespleten haarpuntjes komen niet alleen in de winter voor. Haar splijt door overmatige slijtage het hele jaar door. Maar het komt in de winter wel vaker voor vanwege de droge lucht en vanwege het feit dat veel mensen in het koude jaargetijde hun haar met een föhn drogen. De droge lucht, in combinatie met overmatig gebruik van haarstijl producten, veroorzaakt gespleten haarpuntjes.

 • Gespleten Haarpuntjes Bestrijden

  Om te beginnen moet je weten dat gespleten haarpuntjes heel normaal zijn en dat wanneer een haar eenmaal gespleten is je dit niet meer terug kunt draaien. Het beste wat je kunt doen om dit te voorkomen is regelmatig je haar te laten bijknippen. Regelmatig betekent elke 8 weken.