Argan Cosmetica

Wat je Wel en Niet Moet Doen met Je Kapsel

Wat je Wel en Niet Moet Doen met Je Kapsel
Je haarkleur moet altijd bij je huidtype passen!

Vrouwen krijgen in hun leven zowel complimenten als kritiek op hun kapsel. Dat is normaal. Hoe graag je ook altijd het perfecte kapsel wil, soms gebeurt het gewoon dat je de plank misslaat.

Maar wanhoop niet. Vrouwen zijn vandaag de dag voorzichtiger bij de keuze van de haarmode. Dankzij internet en modetijdschriften zijn vrouwen zich beter bewust van welk kapsel het beste bij hen past. En het gaat niet alleen om het kapsel. Ook goede verzorging is essentieel om het haar gezond en mooi te houden.

Door al die verschillende chemicaliën en haarbehandelingen is je haar gevoeliger voor beschadiging, haaruitval of haarverlies. Om dus op elk moment toonbaar en gezond haar te hebben moet je weten wat je wel en niet kunt doen en dit niet vergeten als je je haar drastisch gaat veranderen.

  • Zorg dat je haar bij je huidtype past. Als je een lichte huid en blauwe ogen hebt geeft een te donkere haarkleur zoals gitzwart te veel contrast. Dat maakt dan dat je er niet op je best uitziet. Als je donkerder haar wil, kies dan liever donkerbruin waardoor je natuurlijke schoonheid beter tot uiting komt.
  • Als je eigenzinnige haaraccessoires wil dragen, kies dan accessoires die bij de grootte van je hoofd passen. Dit luistert nauw want te grote accessoires maken dat je hoofd er als het ware in verdrinkt. Zorg ook dat je haar goed verzorgd is voordat je de accessoires opdoet.
  • Als je krulhaar hebt, hou je krullen dan glanzend en goed geaccentueerd door een conditioner en een moisturizer te gebruiken. Krulhaar heeft al gauw de neiging kroezig te worden. Een moisturizer zoals Arganolie moet je daarom na bad of douche aanbrengen. Geef je krullen vorm met je handen en laat het haar vanzelf opdrogen.
  • Het tijdperk van wollig haar is allang weer voorbij, en je zou dus niet te veel volume in je haar moeten doen. Als je toch wat volume wil, kun je wat extra’s doen aan je pony. Zorg dat je pony er elegant en chique uitzien door wat styling crème te gebruiken en het snel te drogen. Borstel de pony naar beneden en ga er met je vingers doorheen om een stijlvolle golfvorm te krijgen.
  • Je kunt met verschillende structuren experimenteren als ze er maar natuurlijk en niet geforceerd uitzien. Zorg dat je niet twee verschillende structuren bovenop je hoofd hebt als je tenminste niet iedereen aan het schrikken wil maken.
  • Als je graag verschillende haarproducten gebruikt en veel met haarverf experimenteert, zorg dan dat je je haar regelmatig hydrateert en voedt. Dit verhindert dat de chemicaliën je haar beschadigen. Te veel chemicaliën maken het haar droog, kroezig en breekbaar. Een goede moisturizer voor je haar is Arganolie. Arganolie is geheel natuurlijk en rijk aan essentiële vetzuren en anti-oxidanten. Regelmatig gebruik ervan houdt daardoor het haar vochtig. Het kan ook beschadigd haar repareren en verhindert haaruitval.
  • Als je kort haar hebt, laat het dan niet los of levenloos hangen. Als het goed onderhouden wordt kan kort haar er heel chique uitzien. Gebruik haarmousse of serum om je haar in stijl te brengen en het wat leven te geven.

Schrijf een reactie