Argan Cosmetica

Leer Je Tieners Om Goed Voor Hun Huid te Zorgen

Leer Je Tieners Om Goed Voor Hun Huid te Zorgen
Begin zo jong mogelijk met een goede huidverzorging.

Als tieners het over huidverzorging hebben gaat het meestal over acne of puistjes en hoe je die kunt voorkomen. Meisjes hebben het vaak over hoe je littekens van acne kunt weghalen. Maar huidverzorging voor tieners zou niet alleen over middeltjes tegen puistjes of verhinderen van acne en littekens moeten gaan. Je zou je dochter en zoon (ja, ook jongens) in hun tienerjaren moeten leren hoe ze goed voor hun huid moeten zorgen.

Basis Huidverzorging die Je Je Tieners Zou Moeten Leren

 1. Leer je tieners om altijd zonnebrandlotion op te doen als ze de deur uitgaan. Tieners zijn vaak buiten. Ze zijn niet vaak thuis als de zon schijnt en soms ook niet eens als de zon allang onder is. Leer je kinderen dat het belangrijk is de huid tegen de schadelijke UV stralen van de zon te beschermen.
  Ultra Violette stralen van de zon zijn de belangrijkste oorzaak van huidkanker. Het is beter dat ze leren om altijd zonnebrandlotion op te doen als ze het huis uitgaan. En ze zullen je nog dankbaar zijn ook, want zonnebrandlotion (met beschermingsfactor 15 of hoger) zorgt ook dat de huid er niet te snel oud gaat uitzien.
 2. Het is belangrijk dat je tieners weten dat ze hun gezicht twee maal per dag moeten wassen. Voor meisjes meestal niet zo’n probleem, maar jongens kunnen behoorlijk eigenwijs zijn bij de verzorging van hun huid. Misschien moet je de gezichtsreiniging van je dochter zelfs een beetje proberen te matigen. Meisjes overdrijven het soms namelijk een beetje. Jongens hebben juist de neiging om zelfs de meest simpele verzorging van hun huid te vergeten.
  Door je gezicht te wassen verwijder je vuil, stof, overtollige olie en andere stoffen die anders de poriën zou kunnen verstoppen. Dit leidt dan vaak tot puistjes. Het is belangrijk je tieners, vooral jongens, te leren geen zeep op hun gezicht te gebruiken. Een milde reiniger is het beste. Leer je tieners hun gezicht te wassen voordat ze naar bed gaan en als ze wakker worden.
 3. Een vochtinbrengend product gebruiken zou ook een gewoonte moeten worden. De huid verliest door douchen en zweten essentiële olie en natuurlijk vocht. Dit kan tot een droge huid leiden. Laat ze daarom ‘s avonds of na het douchen Arganolie gebruiken om de huid te hydrateren.
  Arganolie bevat hoge concentraties Sterolen die vocht vasthouden. De olie is daarom niet alleen een goed vochtinbrengend product maar beschermt ook tegen schadelijke UV straling en vrije radicalen. Ferulinezuur en Carotenoïden die erin zitten zorgen daarvoor. Essentiële onverzadigde vetzuren in Arganolie voorkomen vroegtijdige veroudering van de huid. De hoge concentratie Vitamine E houdt de huid gezond.
 4. Zorg dat ze gezond eten. Wat je eet is belangrijk. Hou je kinderen en hun huid gezond door ze gezonde maaltijden te laten eten. Een uitgebalanceerd dieet is belangrijk om het lichaam gezond te houden en de huid gaaf. Wen ze al op jonge leeftijd aan groenten en fruit.
 5. Genoeg slapen is erg belangrijk voor tieners. In hun tienertijd blijven kinderen echter vaak bij elkaar slapen wat in de praktijk meestal op minder slaap neerkomt. De meeste tieners blijven ‘s avonds laat op om met hun vrienden en vriendinnen te chatten, te SMS’en en te bellen. In de weekends zijn er vaak feestjes. Als je tieners een gave huid willen, moeten hun huidcellen de gelegenheid krijgen voor herstel. En dit gebeurt nu juist ‘s nachts tijdens de slaap.

Leer je kinderen vandaag nog de basisprincipes van goede huidverzorging!

Schrijf een reactie