Argan Cosmetica

Leer Slechte Gewoontes Af voor een Gladde en Gezonde Huid

Leer Slechte Gewoontes Af voor een Gladde en Gezonde Huid
Blijf in de middag uit de zon!

Als je een fraaie en jong uitziende huid wil hebben zijn er dingen die je moet opgeven. Misschien zijn het wel je slechte gewoontes die die puistjes veroorzaken of de huid uitdrogen of juist vettig maken. Wil je serieus je huid een mooi en gezond uiterlijk geven? Dan moet je ook serieus die dingen laten waarvan bewezen is dat ze ongezond en schadelijk zijn voor je huid. Ben je bereid om je slechte gewoontes voor altijd de rug toe te keren?

Welke gewoontes kunnen nu je huid schade aanbrengen? Hier volgt een lijst van gewoontes die de huid kunnen beschadigen. Kijk welke gewoontes jij af moet leren.

 1. Roken

  Ben je bereid om te stoppen met roken? Natuurlijk kun je niet ineens helemaal stoppen. Je lichaam zou dan allerlei ontwenningsverschijnselen gaan vertonen en daar zou je wel eens niet mee om kunnen gaan. Het beste wat je kunt doen is geleidelijk aan het aantal sigaretten per dag te minderen. Het is nooit te laat om te stoppen en hoe eerder hoe beter. Zo al niet voor je huid dan toch voor je totale gezondheid.

 2. Alcohol drinken

  Zeg vaarwel tegen stevig drinken. Als je alleen in het weekend drinkt maar dan meteen zo veel dat je in slaap valt of waggelt in plaats van loopt, dan drink je toch te veel alcohol. Drink niet elk weekend, maar bewaar die paar slokken voor speciale gelegenheden zoals bruiloften, verjaardagen, promoties etc. Als je drinkt, doe het dan met mate.

 3. Bruinen

  Bruinen geeft je huid dan wel die kleur waar je van droomde, maar je krijgt er rimpels van. Door bruinen in de zon kom je bloot te staan aan schadelijke UV straling die collageen en DNA vernietigen. Dit leidt tot vlekken, fijne lijntjes en rimpels. Het ergste dat je van bruinen kunt krijgen is huidkanker. Ook de bruiningssalon is verboden terrein als je om je huid en je gezondheid geeft.

 4. Niet aan lichaamsbeweging doen

  Ben je bereid om van die bank af te komen? Je zou regelmatig aan lichaamsbeweging moeten doen. Daar ga je van zweten en door dat zweten raken je lichaam en je huid gifstoffen kwijt. Het helpt ook om af te vallen. Te dik worden kan tot huiduitslag leiden.

 5. Aan je puistjes komen

  Veel mensen kunnen het niet laten om aan hun puistjes te pulken en trekken. Niet alleen geeft dat huidirritatie maar het vernietigt ook het weefsel van de huid. Lelijke littekens kunnen het gevolg zijn.

 6. ’s Avonds laat opblijven

  Slaap is belangrijk voor reparatie en herstel van de huid. Ga op tijd naar bed en geef je huid de tijd voor herstel.

Als je je slechte gewoontes eenmaal opgegeven hebt, is het tijd voor gezondere gewoontes voor de huid.

 • Was je gezicht twee maal per dag met een milde reiniger en beslist niet met zeep.
 • Hydrateer elke dag met Arganolie. Arganolie houdt vocht in de huid vast en voorkomt dat de huid veroudert.
 • Smeer je elke dag met zonnebrandlotion in. Telkens wanneer je het huis uitgaat moet je zonnebrandlotion met een beschermingsfactor van minstens 15 aanbrengen. Smeer je 15 minuten voordat je de deur uit gaat in.

Vergeet niet: om een gezonde en fraaie huid te hebben moet je afscheid nemen van slechte gewoontes en goede gewoontes aanleren.

Schrijf een reactie