Argan Cosmetica

Laat Je Huid Je In de Steek? Niet Getreurd, Hier zijn Tips!

Laat Je Huid Je In de Steek? Niet Getreurd, Hier zijn Tips!
Was je gezicht met een milde reiniger.

Soms is het leven niet eerlijk. Sommige vrouwen hebben perfecte genen, en deze gift van de hemel kun je dan aan hun huid zien. Misschien heb jij het wat minder getroffen en denk je dat het leven je bedrogen heeft met een huid met fijne lijntjes, vol van acne en littekens, droog of juist vettig. Afgunst en frustratie hierover doen jou (en je huid) ook al geen goed.

Er is een reden waarom jouw huid niet zo mooi, helder, jong en glad is als die van sommige andere vrouwen. Je zou eens naar je huidverzorgingsprogramma moeten kijken (als je dat al hebt) en naar je levensstijl. Het goede nieuws is dat het nooit te laat is om met het verzorgen van je huid te beginnen.

Hier volgen enkele stappen hoe je een mooie en jong uitziende huid kunt krijgen.

 1. Was je gezicht met een milde reiniger.

  Doe dit twee keer per dag, voordat je naar bed gaat en als je weer opstaat. Door vuil, make up, overtollige olie en andere vervuiling uit je poriën weg te halen voorkom je dat er puistjes ontstaan. En als je make up draagt, was die dan goed af voordat je gaat slapen.

 2. Gebruik elke dag zonnebrandlotion.

  De huid heeft het meeste te lijden van UV straling van de zon. Deze straling vernietigt de collageen in je huid en, erger nog, kan zelfs huidkanker veroorzaken. Breng iedere keer als je de deur uitgaat tenminste 15 minuten van tevoren zonnebrandlotion aan. Zorg dat je lotion een beschermingsfactor van 15 of hoger heeft.

 3. Gebruik elke dag een vochtinbrengend product.

  Gebruik hiervoor Arganolie. Dep je huid na bad of douche droog met je handdoek. Je huid moet nog een klein beetje vochtig zijn als je de Arganolie aanbrengt. Deze olie bevat Vitamine E, Carotenoïden, Polyfenolen, Linolzuur, Ferulinezuur, Squaleen, Prostaglandinen, Sterolen en essentiële onverzadigde vetzuren. Deze componenten maken dat de olie de huid hydrateert en jong houdt.

 4. Heb je de laatste tijd nog aan lichaamsbeweging gedaan?

  Je zittende levensstijl zou wel eens de tol kunnen eisen van je huid. Als je dikker wordt krijg je puistjes. Dat komt omdat de vetten die je lichaam verzamelt naar buiten proberen te komen. Het makkelijkst gaat dat op de huid in de vorm van puistjes.

 5. Slaap je genoeg?

  Slaap is erg belangrijk voor je totale gezondheid, lichaam en geest. Slaap is ook belangrijk voor de huid omdat als je slaapt de huidcellen zichzelf repareren en vernieuwen. Je huidcellen hebben hiervoor ongeveer 8 uur slaap nodig.

 6. Rook je nog steeds?

  Waarschijnlijk heb je al vaak gehoord dat je moet stoppen met roken. Als je een fraaie huid wil is nu het moment om te minderen en geleidelijk aan helemaal te stoppen. Sigaretten bevatten niet alleen gifstoffen. Ze beroven de huid ook van zuurstof en vernietigen het collageen.

Zorg dat je huidverzorgingsprogramma je huid daadwerkelijk goed doet. Verander je slechte gewoontes en laat je droom van een mooie, jong uitziende, gave en gladde huid uitkomen.