Argan Cosmetica

Huismiddeltjes Tegen Ingegroeide Teennagels

Huismiddeltjes Tegen Ingegroeide Teennagels
Krijg gezonde nagels door deze huismiddeltjes

Wel eens ingegroeide teennagels gehad? Dan herinner je je vast nog wel hoe pijnlijk dat kan zijn. Het goede nieuws is dat ingegroeide teennagels goed en zonder pijn te behandelen zijn. Een nagelinfectie die door een ingegroeide teennagel wordt veroorzaakt is een stuk pijnlijker en kan tot complicaties leiden. Vooral als die infectie niet behandeld wordt.

Hoe Ingegroeide Nagels Ontstaan

Als je je teennagels te kort afknipt, vooral dichtbij de huid, kunnen ingegroeide teennagels ontstaan. Je ervaart pijn en ongemak doordat de scherpe kant van de nagel in de huid naar binnen groeit. En doordat deze groeiende nagel zich een weg naar binnen werkt kan een wondje ontstaan. Dit kan vervolgens gaan ontsteken.

Er zijn goede huismiddeltjes beschikbaar voor het behandelen en voorkomen van ingegroeide teennagels. Deze zullen we in deze post bespreken. Maar eerst een paar voorzorgsmaatregelen.

Voorzorgsmaatregelen
Als je een aandoening als suikerziekte hebt die de bloedsomloop aantast, probeer dan niet zelf een nagelinfectie te behandelen. Foutieve behandeling kan tot complicaties leiden en soms zelfs amputatie tot gevolg hebben. De behandeling van een voetwond kun je in dat geval het beste aan een arts overlaten. Wat je wel kunt doen is zorgen dat je voeten schoon en droog zijn en goed op problemen letten. Als je denkt dat er iets mis is, raadpleeg dan meteen een arts.

Als je geen problemen hebt met je zenuwstelsel of bloedsomloop kun je met de volgende huismiddeltjes zelf een ingegroeide teennagel behandelen.

 

Ingegroeide Teennagels Verhinderen en Behandelen

 • Weken

  Je teen in warm water met twee eetlepels bicarbonaat weken kan de pijn verlichten. Doe dit op z’n minst één maal per dag, 5 á 10 minuten. Je kunt ook een anti-bacterieel en ontstekingsremmend middel gebruiken dat Domeboro Oplossing heet. Dat wordt meestal door artsen aanbevolen en is zonder recept bij de apotheek verkrijgbaar. Elke nacht ongeveer 20 minuten weken vermindert de ontsteking en zorgt dat de nagel naar buiten komt.

 • Zalf Aanbrengen

  Als je nagel op het punt staat door de huid te breken of dat al gebeurd is wordt antibiotische zalf aanbevolen. Smeer deze zalf op de wond om ontstekingen te verhinderen.

 • Speel Niet Zelf De Chirurg

  Zelf in je badkamer je teen opereren maakt het alleen maar erger. Het risico op ontstekingen wordt namelijk groter. Het beste kun je naar een podoloog gaan.

 • Je Nagels Goed Knippen

  Dit is belangrijk voor het verhinderen van ingegroeide teennagels. Knip ze recht af. Als de hoekjes te scherp zijn kun je deze een beetje bijvijlen.

 • Alleen Witte Sokken

  Als je nagel al door de huid heen is kun je het beste alleen witte sokken dragen. De verf in gekleurde sokken kan anders de wond binnenkomen wat het allemaal erger maakt.

 • Nieuwe Schoenen

  Ingegroeide teennagels kunnen ook ontstaan doordat je tenen te veel samengeknepen worden in je schoenen. Koop een paar schoenen met meer ruimte voor je tenen.

 • Laat Ze Ademen

  Draag als het weer het toestaat sandalen met open tenen zodat je tenen kunnen ademen. Het geneest allemaal een stuk beter in de open lucht.

Dit zijn zomaar een paar huismiddeltjes die ingegroeide teennagels behandelen en voorkomen. Bedenk echter dat je het beste gewoon naar de dokter kunt gaan.

‘Share’ deze post en ‘like’ onze Facebook pagina !