Argan Cosmetica

Heb je te Veel Plezier Gemaakt in de Zon?

Heb je te Veel Plezier Gemaakt in de Zon?
Verbrande schouders? Verlicht de pijn met Arganolie.

Nu de zomer officieel ten einde is, wordt het tijd om onze huid voor te bereiden op de herfst. De zon, branding en het zand waren ontzettend leuk en sommigen hadden waarschijnlijk te veel plezier. En onze huid heeft moeten lijden onder de gevolgen van onze overmatige blootstelling. Zeker, de zomer was leuk, maar de nasleep ervan – of zullen we zeggen de schade die dit seizoen heeft veroorzaakt op onze huid – is niet zo leuk. Natuurlijk willen we er op ons best uitzien als we afscheid nemen van de zomer en de herfst verwelkomen. Hier zijn enkele tips over hoe je de schade van de zomer kunt herstellen en er op je best kunt uitzien in de herfst.

 • Tijd om voor crèmeachtige reinigers te gaan.

  Als de herfst eenmaal aanbreekt, zal de temperatuur naar beneden beginnen te gaan en verder in het seizoen zal de temperatuur zo dalen dat je ervan zult rillen. Deze daling in temperatuur zal de lucht uitdrogen, waardoor je huid droog wordt. De sterke wind die normaal gesproken in de herfst waait, zal je huid ook beroven van haar natuurlijke oliën, en een droge huid zal een probleem worden. Dus je kunt maar beter crèmeachtige reinigers gebruiken of reinigers met een hydraterend effect.

 • Maak je huid wakker.

  Een douche nemen heeft een verfrissend effect op de huid. Natuurlijk betekent het nemen van een douche het wegwassen van vuil, make-up en giftige stoffen die op je huid zitten. Neem geen warme douche, de normale kraantemperatuur is voldoende, maar als het te koud aanvoelt, stel je de temperatuur in op lauw. Voor een fris gevoel kun je kiezen voor een body wash met pepermuntolie.

 • Hou het vocht vast.

  Direct na het nemen van een douche hou je het vocht vast door het aanbrengen van een hydraterende crème. De beste keuze om je huid het hele seizoen goed te hydrateren, is het vloeibare goud uit Marokko, bekend als Arganolie. De olie bevat hoge concentraties van zowel essentiële vetzuren als Vitamine E, die bekend staan ​​om hun vochtinbrengende eigenschappen. Het bevat ook sterolen die het vocht in de huid vasthouden. Afgezien van vitamine E, ​​bevat Arganolie andere anti-oxidanten, zoals ferulinezuur, carotenoïden en polyfenolen. Deze anti-oxidanten beschermen de huid tegen schadelijke omgevingsfactoren en herstellen ook de schade die de huid heeft opgelopen tijdens het leuke zomerseizoen.

 • Hydrateer je lichaam.

  De afgelopen zomer heb je waarschijnlijk altijd water gedronken om af te koelen en de zinderende hitte te bestrijden. Het constant drinken van water heeft er natuurlijk voor gezorgd dat je lichaam de hele zomer lang goed werd gehydrateerd. Maar het is ook belangrijk om je lichaam het hele jaar door te hydrateren. Drink veel water, en eet fruit en groenten met een hoog watergehalte. Probeer minstens eenmaal per week je kopje koffie in te ruilen voor een kopje kruidenthee.