Argan Cosmetica

Waarom is Arganolie Zo Goed Voor Je Haar?

Waarom is Arganolie Zo Goed Voor Je Haar?
Een mooie volle bos met haar door Arganolie.

Niet iedereen is zo gelukkig om een mooi hoofd met haar te hebben. Ons haar staat constant bloot aan vuil en de elementen en kan daardoor al gauw een ramp worden.

Je haar loopt constant schade op. De elementen zijn ongenadig voor ons haar en zelfs bij het in model brengen beschadigen we het. Natuurlijk, we willen graag dat ons haar er elke dag goed uitziet. Maar al dat föhnen, stijlen en zelfs het wassen kan soms wel eens te veel voor ons haar zijn.

Tijd om je haar te behandelen en weer mooi te maken! Hoe? Niet zo moeilijk als je misschien denkt! Om je haar te vernieuwen, herstellen en weer tot leven te brengen heb je Marokkaanse Arganolie nodig! Hoe kan deze olie je haar weer goed krijgen? Laten we eens kijken!

Zeker, we hebben wel eens gehoord of gelezen over de geweldige eigenschappen die deze olie voor het haar heeft. Maar we willen ook wel eens wat wetenschappelijk bewijs zien voor al deze claims! Waarom is Arganolie nu zo goed voor het haar? Het simpele antwoord zit ‘m in de samenstelling van de olie! Wat zit er precies in?

Voedingsstoffen in Arganolie

Essentiële Vetzuren

Arganolie bestaat voor 80% uit EVZ’en oftewel essentiële onverzadigde vetzuren. EVZ’en hebben zowel hydraterende als anti-oxiderende eigenschappen. Door die hydraterende eigenschappen blijft het haar goed geconditioneerd en daardoor glad en zijdezacht. EVZ’en beschermen het haar tegen vrije radicalen en omgevingsschade omdat ze ook anti-oxiderend werken. EVZ’en vormen ook een directe bron van voeding voor de poriën en wortels van het haar. Elke haar wordt er sterker van dus gespleten eindjes of breken van het haar behoren tot het verleden.

Vitamine E

Vitamine E is een van de stoffen die maken dat deze olie zo goed is voor het haar. Vitamine E is een anti-oxidant die net als EVZ’en het haar beschermt tegen omgevingsschade. Vitamine E heeft ook vochtinbrengende eigenschappen waardoor het haar glad en zacht wordt. Ook is Vitamine E een krachtige anti-oxidant. Het beschermt niet alleen het haar tegen schade vanuit de omgeving of door styling, maar vernieuwt ook beschadigde celmembranen in het haar. En dat betekent dat door regelmatig gebruik van deze olie je haar vernieuwd en gerepareerd wordt en dus weer tot leven komt.

Sterolen

Sterolen zijn de stoffen die maken dat Arganolie een erg goede conditioner is. Als je haar uit begint te drogen betekent dat dat het niet in staat is vocht vast te houden. Sterolen helpen het vocht vast te houden en zorgen dat het niet verdampt.

Als je dus de vroegere glorie in je haar weer terug wil brengen, conditioneer het dan regelmatig met Arganolie. Arganolie kan gebruikt worden als normale conditioner onder de douche. Voor diep conditioneren bedek je je haar met wat Arganolie, wikkel je een warme handdoek om je hoofd en laat je ’s nachts de goedheid van deze olie in je haar intrekken. Als je haast hebt kun je de olie ook als leave-in conditioner gebruiken. Wordt je haar er vet van? Absoluut NIET! De olie wordt snel opgenomen en maakt je haar zacht en niet vet!

Schrijf een reactie