Argan Cosmetica

Weten Hoe Het Haar Groeit, Leer er Alles Over!

Weten Hoe Het Haar Groeit, Leer er Alles Over!
Als je weet hoe het groeit, dan weet je waarom het uitvalt!

Wat je zoal op ’n dag doet bepaalt hoeveel haar je verliest. Soms lijkt het of je erg veel haar verliest, op andere dagen lijkt het een stuk minder.

Haaruitval hoort bij de normale groeicyclus van het haar.

Als haar volwassen of ouder geworden is, valt het uit en wordt vervangen door nieuwe haarfollikels. Dat is allemaal normaal.

Sommige mensen verliezen echter extreem veel haar en moeten zich daar dan zorgen over maken.

In dit artikel vertel ik je meer over haaruitval en de voordelen van arganolie voor het haar.

Wat is nu precies normale haaruitval?

Hoeveel haar je verliest is erfelijk bepaald en verschilt van persoon tot persoon. Mensen met blond haar bijvoorbeeld hebben een hoge haardichtheid, ongeveer 140.000 haarfollikels.

Mensen met zwart haar hebben ongeveer 110.000 haarfollikels. En mensen met rood haar hebben er zelfs maar 90.000.

Het type haar bepaalt dus in hoge mate hoeveel haar je normaal zou verliezen.

Het gemiddelde dagelijkse haarverlies is tussen de 40 en de 100 haren. Het hangt ook af van haartype, leeftijd, geslacht en wat je doet.

Hoe ouder mensen worden, hoe groter de kans is dat ze meer haar gaan verliezen. Daarom worden mannen kaler als ze ouder worden. Vrouwen die hun haar erg veel borstelen verliezen vaak meer haar dan vrouwen die dat niet doen. Hetzelfde geldt voor vrouwen die hun haar vaak in model brengen.

Weten hoe het haar groeit

Hoofdhaar groeit gemiddeld 15 cm per jaar oftwel 0.3 – 0.4 mm per dag. Het haar groeit in drie fasen, te weten:

De Catagene Fase

Dit is de fase waarin de schede van de haarwortel krimpt en zich uiteindelijk aan de haarwortel vastzet. Deze fase wordt ook wel de overgangsfase genoemd en duurt zo’n 2-3 weken.

De Telogene Fase

Dit is een rustperiode die bij hoofdhaar ongeveer 100 dagen duurt.

De Anagene Fase

Dit is een fase van activiteit die wel 2-6 jaar kan duren. In deze fase delen de cellen in het haar zich en groeit er ook nieuw haar.

Je haar sneller helpen groeien

Er zijn effectieve manieren om je haar sneller te laten groeien. Een ervan is regelmatig Arganolie te gebruiken voor je haar. Wat is dat, Arganolie?

Arganolie

Arganolie is een 100% natuurproduct, afkomstig uit Marokko. 100% natuurlijk betekent dat er geen kunstmatige chemicaliën aan de olie zijn toegevoegd.

De olie wordt gewonnen uit de vruchten van de Arganboom, een boom die alleen in het Zuidwesten van Marokko voorkomt.

Arganolie bevat enorme hoeveelheden voedingsstoffen zoals Vitamine E en essentiële vetzuren.

Hierdoor is Arganolie in staat verschillende delen van het lichaam, zoals huid en haren, er beter uit te laten zien.

Regelmatig gebruik van Arganolie op haar en hoofdhuid doet het haar sneller groeien. Het haar wordt er ook minder droog en sterker van. Ook de hoofdhuid wordt er gezonder van zodat geen roos of droogheid optreedt.

Als je problemen hebt met haar en hoofdhuid, hoef je niet meer verder te zoeken om deze op te lossen. Het antwoord is Arganolie voor natuurlijke haarverzorging.

Omdat het geheel natuurlijk is, is de veiligheid ervan verzekerd. Arganolie is het antwoord op je problemen omdat het vol zit met rijke componenten.