Argan Cosmetica

Hoe Je Met Arganolie Acne Kwijt Kunt Raken

Hoe Je Met Arganolie Acne Kwijt Kunt Raken
Pak uw huid aan met Arganolie.

Acne is een vervelend woord. De huidaandoening is op geen enkele manier levensbedreigend maar kan wel een negatieve impact hebben op iemand’s zelfvertrouwen. De meesten van ons hebben in hun tienertijd wel eens met acne te maken gehad en sommigen hebben de pech dat ze zelfs in hun volwassen jaren nog steeds met acne worstelen.

Er is al veel gezegd over de oorzaken van acne. Hormonen die uit balans zijn, vervuiling of stof zijn een paar populaire factoren die vaak de schuld krijgen van acne. Allergieën, stress, verkeerde voeding, een ongezonde levensstijl en slechte huidverzorging zijn een paar factoren die acne kunnen verergeren.

Een cosmetisch product dat vaak de hemel in wordt geprezen is Marokkaanse Arganolie. De olie wordt vaak “wonderolie” genoemd en veel mensen spreken over de goede eigenschappen ervan voor huid, haar en nagels. Het vermogen van de olie om huidveroudering tegen te gaan draagt ook bij aan de populariteit. Feit is immers dat veel mensen zo lang mogelijk hun jeugdige uiterlijk willen behouden. Maar kan deze wonderolie ook acne bestrijden?

Kan Marokkaanse Arganolie Acne Bestrijden?

Dat is waarschijnlijk de belangrijkste vraag die iemand met acne over deze wonderolie zal stellen. Het anwoord is: absoluut! Arganolie kan acne verhinderen en onder controle houden. Het kan ook acnelittekens verhinderen of reduceren. Hoe dat gaat? Het antwoord zit ‘m in de unieke chemische samenstelling van de olie.

Voordat we verder gaan zou je eerst moeten weten hoe acne ontstaat. De huid produceert een natuurlijke olie die we talg noemen. Een overproductie aan talg veroorzaakt uitbraken van acne op de huid. Hoe kan een overproductie aan talg acne veroorzaken? Heb je wel eens gehoord van de bacterie die we Propionibacterium acnes noemen? Dat is de wetenschappelijke term voor de bacterie die acne veroorzaakt en die van nature op onze huid voorkomt. Talg dient als voeding voor deze bacterie. Te veel talg betekent dat je huid een ideale voedingsbodem wordt voor deze bacterie wat op zijn beurt weer tot meer acne leidt.

Voedingsstoffen in Arganolie die Acne Bestrijden

  • Essentiële Vetzuren

    Arganolie bestaat voor 80% uit essentiële onverzadigde verzuren ofwel EVZ’en. EVZ’en zijn in staat de productie van talg tot een normaal niveau terug te brengen. Het in bedwang houden van de talgproductie is de sleutel tot het behandelen en voorkomen van acne.

  • Prostaglandinen, Sterolen and Triterpenen

    Deze stoffen hebben ontstekingsremmende eigenschappen. Ze zijn essentieel bij het verlichten van de roodheid en infecties die door acne worden veroorzaakt. Sterolen en Prostaglandinen spelen ook een hoofdrol bij het verbeteren van de spijsvertering in de huid en bij de groei en ontwikkeling van huidcellen. Ze helpen daardoor bij het minimaliseren en kwijtraken van acnelittekens.

  • Vitamine E

    Vitamine E heeft bewezen dat het littekens kan behandelen en de vorming ervan kan verhinderen. Omdat Vitamine E een anti-oxidant is beschermt het de huid daarnaast ook tegen beschadiging door omgevingsfactoren. Het bevat ook ontstekingsremmende eigenschappen die verhinderen dat acne erger wordt.

Schrijf een reactie