Argan Cosmetica

Heb je last van Broze en Gescheurde Nagels? Lees Verder!

Heb je last van Broze en Gescheurde Nagels? Lees Verder!
Verbeter de gezondheid van jouw nagels!

Word je er gek van over hoe lelijk je gescheurde nagels eruit zien? Naast het feit dat ze er lelijk uitzien, kunnen gescheurde nagels soms ook pijnlijk zijn. De beste manier om broze nagels – die gevoelig zijn voor scheuren – aan te pakken, is om informatie te hebben over de oorzaak van dit probleem.

Wat is de oorzaak van gescheurde nagels

Veel mensen hebben last van broze en gescheurde nagels. Vrouwen en ouderen zijn gevoelig voor dit nagelprobleem. Maar wat is de oorzaak van gescheurde nagels? Gescheurde nagels worden meestal veroorzaakt door externe factoren, zoals nagellak en/of nagellakremover. Lang zwemmen of je handen lang in water laten weken, kan ook gescheurde nagels veroorzaken.

Gescheurde nagels voorkomen

Hier zijn tips over hoe je scheuren in je nagels kunt voorkomen.

  • Knip je nagels. Je kunt de schade beperken en voorkomen dat je nagels scheuren door ze te knippen. Gebruik een vijl om ze korter te maken en de zijkanten af te ronden. Je hoeft niet zo vaak te vijlen, omdat nagels niet zo snel groeien. Elke maand groeien je nagels gemiddeld 3 millimeter.
  • Hydrateer je nagels. Droge nagels scheuren sneller. Zorg er dus voor dat je je nagelriemen en nagels hydrateert. Arganolie is een uitstekende vochtinbrenger voor je nagels en nagelriemen, omdat het rijk is aan vitamine E, essentiële vetzuren en sterolen, die allemaal krachtige hydraterende eigenschappen bevatten. De olie bevat ook anti-oxidanten, zoals vitamine E, carotenoïden, ferulinezuur en prostaglandinen. Anti-oxidanten helpen de nagels te beschermen tegen schade en ze helpen ook de schade te herstellen die je nagels hebben opgelopen. Masseer je nagels en nagelriemen elke avond met een druppeltje Arganolie. Je kunt je nagels en nagelriemen ook diep hydrateren door ze ongeveer 15-30 minuten te weken in een badje van olie gemengd met citroensap.
  • Vermijd agressieve chemicaliën. Sommige reinigingsmiddelen bevatten agressieve ingrediënten die de nagels kunnen uitdrogen en ervoor zorgen dat ze gaan scheuren. Reinigingsproducten, waaronder vloeibare afwasmiddelen, bevatten sterke en agressieve chemicaliën die je nagels uitdrogen, waardoor ze broos en gevoelig worden voor scheuren. De oplossing is natuurlijk niet om je huis niet meer schoon te maken en je vuile vaat op het aanrecht te laten staan. Je kunt wel proberen mildere schoonmaakmiddelen te vinden. Er zijn milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen zonder deze agressieve chemicaliën.
  • Overweeg handschoenen te dragen. Als je niet kunt voorkomen dat je nagels worden blootgesteld aan chemicaliën of water, overweeg dan een paar handschoenen te gebruiken om je nagels te beschermen. Een paar rubberen handschoenen met een katoenen voering is ideaal.
  • Gebruik minder nagellak en nagellakremover. Als je je nagels te vaak lakt, kan dit leiden tot broze nagels en scheuren, omdat veel nagellakken agressieve en zelfs giftige ingrediënten bevatten. Een nagellakremover heeft hetzelfde effect. Als je het gebruik ervan niet kunt voorkomen, neem dan een milde nagellak en acetonvrije nagellakremover.

Als je een set broze nagels die snel scheuren wilt voorkomen, volg dan deze tips!