Argan Cosmetica

Tips Voor Natuurlijke Acnebehandelingen

Tips Voor Natuurlijke Acnebehandelingen
Bestrijd acne met de krachten van de natuur.

Als er iets is wat velen van ons niet willen hebben, dan is het wel acne. Veel mensen hebben echt last van een verminderd zelfvertrouwen als acne uitbreekt. En omdat acne meestal littekens achterlaat, betekent dit dat ze zich na het oplossen van het acneprobleem ook bezig moeten houden met het verwijderen van de littekens.

Er zijn vele oorzaken van acne. Hormonale disbalans is één van de boosdoeners. Acnepatiënten hebben meestal last van een overproductie van talg of van de natuurlijke oliën van de huid.

Er zijn een heleboel anti-acneproducten op de markt en velen daarvan zijn effectief bij het behandelen van acne. Stress kan je acneprobleem verergeren. Als je acne echt aanhoudt, dan is het aan te bevelen een dermatoloog te raadplegen om het probleem aan te pakken. Je dermatoloog kan je speciaal ontwikkelde anti-acneproducten voorschrijven die zijn afgestemd op jouw huidtype en je advies geven over hoe je de huid goed kunt verzorgen.

Er zijn ook natuurlijke acnebehandelingen. Met een beetje geduld en doorzettingsvermogen in het comfort van je eigen huis kan je jouw acneprobleem met succes overwinnen. Als je jouw huidprobleem op natuurlijk wijze wilt aanpakken, zijn hier een aantal natuurlijke behandelingen die je kunt proberen.

Natuurlijke acnebehandelingen

  • Eiwitten – Eiwitten kunnen een effectieve natuurlijke behandeling zijn voor acne. Rauw eiwit die op de huid wordt aangebracht, kan de overproductie van talg helpen beheersen. Rauw eiwit zal puistjes uitdrogen en de zwelling terugdringen. Als je acnelittekens hebt, kan je eiwit gebruiken om de littekens op te lichten, en om littekens en plekjes als gevolg van je acneprobleem te verwijderen. Eiwit helpt ook je poriën te verkleinen en de huid te verstevigen. Een extra bonus is dat je uiteindelijk een stralende teint zult krijgen.Was je huid en breng de eiwitten simpelweg met behulp van een schoon watje of je vingers op je acne of acnelittekens aan. Laat het voor 15 minuten zitten of totdat de eiwitten volledig zijn uitgedroogd en spoel het daarna af met warm water. Naderhand kan je het beste een vochtinbrenger aanbrengen. Doe deze behandeling tweemaal per week.
  • Citroensap en Arganolie – Citroensap en Arganolie zijn twee effectieve natuurlijke middelen tegen acne en acnelittekens. Arganolie bestrijdt milde acne door de overproductie van talg terug te dringen. De anti-inflammatoire eigenschappen reduceren ook de ontsteking en voorkomen dat de acne erger wordt. Citroensap is een natuurlijk ontsmettingsmiddel dat bacteriën, die acne veroorzaken, vernietigt voordat ze kunnen gedijen. Bovendien reinigt het verstopte poriën, waardoor de kans wordt geminimaliseerd dat acne weer uitbreekt.Citroensap en Arganolie helpen ook bij het verwijderen van acnelittekens. Arganolie zit boordevol vitamine E, waarvan al lang wordt geloofd dat het de genezing van littekens bevordert. De olie helpt ook de vernieuwing van huidcellen te verbeteren, waardoor littekens worden opgelicht en volledig worden verwijderd. Citroen is een natuurlijk bleekmiddel dat helpt bij het oplichten van acnelittekens en plekjes. Het is ook een natuurlijke exfoliant die dode huidcellen verwijdert en de nieuwe huid onthult.Meng een evenredige hoeveelheid citroensoep en Arganolie, en breng het mengsel voorzichtig op een schone huid aan. Je kunt hiervoor een watje of je vingers gebruiken. Laat het mengsel ongeveer een uur zitten en spoel het vervolgens af met warm water. Een vochtinbrenger is niet nodig, omdat Arganolie dankzij de vitamine E, essentiële vetzuren en sterolen van zichzelf al een krachtige vochtinbrenger is. Doe deze behandeling twee- tot driemaal per week.

Dit zijn slechts een aantal natuurlijke acnebehandelingen die je kunt proberen.