Argan Cosmetica

Bekijk Deze Zelfgemaakte Vochtinbrengers Voor de Huid!

Bekijk Deze Zelfgemaakte Vochtinbrengers Voor de Huid!
Verbeter jouw huid zelf!

De meeste schoonheidsbehandelingen die je huid nodig heeft, staan wellicht al in je keukenkast. Ouderwetse zelfgemaakte schoonheidsproducten zijn er al heel lang. En dat is niet zonder reden, want ze zijn erg effectief. Hier zijn er een aantal.

Havermout voor een gehydrateerde huid

Havermout is niet alleen een smakelijk ontbijt. Het is ook erg goed voor de huid. Havermout heeft verzachtende en anti-inflammatoire eigenschappen. Daarnaast bevat het ook een oplosbare vezel, genaamd bèta-glucan. Bèta-glucan is wat havermout een effectieve vochtinbrenger voor de huid maakt, omdat het een dunne film op het oppervlak van de huid creëert. Deze film helpt het vocht vast te houden.

Maar hoe gebruik je havermout om de huid te hydrateren? Pak een schoon washandje en giet er een handvol hele haver in. Zorg dat de haver er niet uitvalt door het washandje met een touw of elastiek dicht te binden. Vul de gootsteen met warm water, dompel de havermout erin en knijp het zakje vier of vijf keer samen. Zodra het water troebel wordt, was je je gezicht ermee af. Je kunt je huid met een handdoek of aan de lucht laten drogen.

Walnoten, Arganolie en honing

Als je van walnoten houdt, gebruik er dan een paar om een goede hydraterende scrub te maken. Walnoten zitten boordevol essentiële vetzuren die geweldig zijn om de huid te hydrateren. Arganolie bevat ook veel hydraterende voedingsstoffen, zoals vitamine E en essentiële vetzuren. Je kunt in plaats daarvan ook olijfolie gebruiken. Honing is een natuurlijke vochtinbrenger, wat betekent dat het vocht in de huid aantrekt en vasthoudt.

Hoe maak je deze hydraterende scrub? Doe een half kopje walnoten, halve kop Arganolie en 1 eetlepel honing in een keukenmachine of blender. Stel de machine op een lage snelheid in en maal de walnoten fijn. Scrub het mengsel op je gezicht en het spoel het daarna af met warm water.

Sinaasappelen om een droge huid te hydrateren

Het zuur van sinaasappelen helpt dode huidcellen te verwijderen, waardoor een nieuwe huid tevoorschijn komt. Je kunt een hydraterende scrub maken met behulp van sinaasappelen en suiker. Je hebt een stukje sinaasappel, kristalsuiker en Arganolie of olijfolie nodig.

Hoe maak je deze scrub? Snij de sinaasappel doormidden. Pers het sap van één helft van de sinaasappel uit in een kom. Voeg een kwart kopje kristalsuiker en een kwart kopje Arganolie of olijfolie toe en meng het goed door elkaar. Hopelijk heb je de andere helft van de sinaasappel niet weggegooid. Wrijf de sinaasappel over droge gebieden van je huid, zoals de ellebogen, knieën en hielen. Wrijf het mengsel dat je zojuist hebt gemaakt op je huid om de dode huidcellen te verwijderen en spoel het af met warm water. Gebruik een droge handdoek om je huid droog te deppen.

Probeer deze zelfgemaakte schoonheidsproducten voor de huid en informeer ons over het resultaat!

Voeg onze Facebook-pagina toe aan je favorieten en deel dit bericht met je vrienden.