Hoewel de zomer al voorbij is, is het nog steeds belangrijk om elke dag zonnebrandcrème op te smeren. Het aanbrengen van zonnebrandcrème zou, ongeacht het seizoen, een dagelijkse gewoonte moeten zijn. De UV-stralen van de zon kunnen niet alleen schade aan de huid toebrengen en voortijdige huidveroudering veroorzaken, ze kunnen ook resulteren in huidkanker.
Als het om zonnebrandcrème gaat, dan is de eerste fout om deze niet op te smeren. Aangezien de meeste mensen tijd buiten doorbrengen, zijn we er zeker van dat we worden blootgesteld aan de UV-stralen van de zon. Zelfs wanneer je binnen bent, kunnen UV-stralen door ramen en spiegels doordringen en huidbeschadiging veroorzaken. De UV-stralen van de zon worden ook weerkaatst door ijs, daarom is het essentieel om zelfs tijdens de koudere maanden zonnebrandcrème op te smeren. Onbeschermde blootstelling aan de zon verhoogt het risico op huidkanker en vroegtijdige huidveroudering.
Hoewel een aantal mensen zich bewust zijn van het belang van het opsmeren van zonnebrandcrème, maakt dit feit ons niet immuun voor fouten als het gaat om het gebruik van zonnebrandcrème. Er zijn veel voorkomende fouten in het gebruik van zonnebeschermingsproducten en deze fouten kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid van de huid. Wat zijn deze fouten met zonnebrandcrème? Lees er hier alles over!
Veelgemaakte fouten met zonnebrandcrèmes
- Dezelfde fles te lang of na de vervaldatum gebruiken. Zonnebrandcrèmes hebben een vervaldatum om een goede reden en het is belangrijk dat je de vervaldatum op je fles controleert voordat je zonnebrandcrème op je huid smeert. Als de zonnebrandcrème al verlopen is, zal deze niet veel bescherming bieden. Dit komt omdat de werkzame bestanddelen in zonnebrandproducten tijdgevoelig zijn, oftewel deze ingrediënten na verloop van tijd verslechteren.
- De fles openlaten. Als je je flesje zonnebrand open laat, is er meer kans dat het besmet wordt met ziektekiemen. Zonnebrandcrèmes bevatten conserveringsmiddelen die hen beschermen tegen vervuiling. Maar als de fles voor langere tijd open blijft, wordt er afbreuk gedaan aan de conserveringsmiddelen. De meeste flessen met zonnebrandcrème bevatten ook aanbevelingen voor de opslag en het negeren van deze aanbevelingen is een andere fout. Misschien vind je het handig om je fles zonnebrandcrème in je strandtas of koffer te gooien, maar als ze worden blootgesteld aan hoge temperaturen, verliezen zonnebrandproducten hun effectiviteit.
- Slechts een kleine hoeveelheid gebruiken. Als het om zonnebrandcrèmes gaat, moet je ervoor zorgen dat al je huid evenredig met de crème wordt ingesmeerd. Maak niet de fout door te denken dat minder meer is. Dit geldt niet voor zonnebrandcrèmes. Er bestaat zelfs helemaal niet zoiets als te veel zonnebrandcrème. Dus als je denkt dat je nog meer zonnebrandcrème moet opsmeren, ga dan gerust je gang.
- Zonnebrandcrème alleen in de ochtend aanbrengen. Het is goed dat je ’s morgens voordat je de deur uitgaat zonnebrandcrème opsmeert, maar vergeten om de crème opnieuw aan te brengen na het zweten en nadat je ongeveer 2 uur buiten bent geweest, is een andere fout. Dit omdat de huid de actieve ingrediënten in zonnebrandcrèmes opneemt en na verloop van tijd de bescherming verdwijnt die deze ingrediënten aan de huid bieden. Zweet en water zorgen ervoor dat dit proces nog sneller gaat.
Vermijd deze fouten met zonnebrandcrèmes om ervoor te zorgen dat je huid het hele jaar door beschermd blijft tegen de schadelijke effecten van UV-stralen!
Voeg onze Facebook-pagina toe aan je favorieten en deel dit bericht met je vrienden.