Argan Cosmetica

Hardnekkige Donkere Plekken Op Knieën of Ellebogen Lichter Maken

Hardnekkige Donkere Plekken Op Knieën of Ellebogen Lichter Maken
Hou je ellebogen de zelfde kleur als de rest van uw huid.

Raak je die donkere plekken op je huid maar niet kwijt? Geen zorgen, het is geen vuil. De huid produceert als reactie op veelvuldige wrijving vaak extra melanine. Als je constant met je ellebogen op tafel zit of je knieën op de sintelbaan afschaaft heb je een grotere kans op donkere plekken. Donkere vlekken op de huid kunnen ook veroorzaakt worden door een te droge huid.

Gelukkig hoef je niet de rest van je leven met die donkere vlekken rond te lopen, vooral niet als je er snel bij bent met de behandeling. Het kan even duren maar het is mogelijk om de oorspronkelijke kleur van je huid terug te krijgen. Hier zijn een paar tips waarmee je de kleur van je huid lichter kunt maken.

Gebruik natuurlijke extracten

Commerciële producten kunnen zo hun voordelen hebben maar er is altijd de mogelijkheid dat er chemische stoffen in het product zitten die de huid nog donkerder maken of, erger nog, je gezondheid aantasten. Arganolie is een prima voorbeeld van zofn natuurlijk extract; elke dag Arganolie op donkere plekken aanbrengen geeft na een paar weken al resultaat.

Andere extracten zoals kokosnootolie of aloe vera gel kunnen ook wonderen doen voor de huid. Vierge kokosnootolie is het beste en is bij elke drogist verkrijgbaar. Aloe vera gel kan meteen van het blad zelf worden gehaald. Gewoon het vettige gedeelte van het blad uitknijpen en de dikke gel gebruiken die eruit loopt.

Hydrateren!

Een van de redenen dat de huid donkerder wordt is omdat hij niet voldoende vocht bevat. Hydrateren is dan ook een van de beste en meest effectieve behandelingen tegen donkere vlekken. Hydrateer de huid tenminste twee of driemaal per dag met kokos of shea boter. Ook vers gesneden schijfjes citroen op de donkere vlekken helpt deze lichter te maken vanwege het hoge zuurgehalte van citroen. Ook Arganolie is een effectieve moisturizer en is makkelijk op de huid aan te brengen. De olie werkt beter dan de meeste commercieel verkrijgbare moisturizers omdat het essentiële vetzuren, Vitamine E en Sterolen bevat die vocht in de huid insluiten.

Regelmatig exfoliëren

Misschien zijn jouw donkere vlekken simpelweg een opeenhoping van dode huidcellen. Pak dan een scrub met suikerkristallen en wrijf daarmee over de huid totdat alle kristallen opgelost zijn. Probeer in je enthousiasme niet te veel te exfoliëren omdat je dan de huid kapot kunt schrobben en jezelf kunt verwonden. Wrijf in zachte cirkelvormige bewegingen over knieën en ellebogen. Het beste is om meteen na het exfoliëren een moisturizer aan te brengen. Vergeet niet grondig met water na te spoelen om alle afvalstoffen goed te verwijderen.

Andere maatregelen

Met deze maatregelen hoef je misschien je huid niet eens meer te bleken. Dat is het laatste redmiddel wanneer alle andere middelen gefaald hebben. Hou het bij natuurlijke methoden van bleken. Het doel is uiteindelijk om je huid gezond te houden.